Belangrijk Apple-patent voorlopig ongeldig verklaard

Een belangrijk Apple-patent is ongeldig verklaard door het Amerikaans patentbureau. Het patent stond centraal in de rechtszaak tegen Samsung.

PatentHet Amerikaanse patentbureau heeft een patent van Apple ongeldig verklaard. Het patent beschrijft hoe bijvoorbeeld de iPhone kan bepalen of je iets wil doen met één of twee vingers op het scherm en stond centraal bij de rechtszaak tegen Samsung in de Verenigde Staten. Samsung heeft rechter Lucy Koh dan ook na het besluit van het patentbureau verzocht om de zaak nogmaals in te zien. Apple kan proberen om het patentbureau over te halen het patent alsnog goed te keuren.

De media verwezen in het verleden meermaals naar het patent als het ‘pinch to zoom-patent’, wat beschrijft hoe je met twee vingers kunt knijpen om een foto in of uit te zoomen. Volgens The Verge beschrijft het patent echter een specifiekere techniek.

Slaagt Apple er niet om het Amerikaanse patentbureau te overtuigen, dan kan de afwijzing grote gevolgen hebben over de rechtszaak tussen Apple en Samsung. De rechter oordeelde eerder dit jaar nog dat Samsung 1 miljard dollar moet betalen wegens patentschending. Dit is het tweede belangrijke Apple-patent in korte tijd dat ongeldig wordt verklaard.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2012, 9:24
Categorie Apple
Onderwerp patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.