Rechter wijst rechtszaak over defecte powerknop iPhone 4 af

De Amerikaanse rechter heeft een rechtszaak over de defecte iPhone 4-powerknop afgeslagen. De knop zou voor veiligheidsproblemen zorgen.

iPhone 4De Amerikaanse rechter heeft een zaak afgewezen rond de defecte powerknop van de iPhone 4. Aanklagers Ross Missaghi en Charles Thompson beweren dat de kapotte knop voor grote veiligheidsproblemen kan zorgen: zonder powerknop is het niet mogelijk om je iPhone op ieder gewenst moment uit te schakelen, waardoor je gedwongen bent om hem in het vliegtuig ingeschakeld te houden. Daarmee riskeren iPhone 4-bezitters volgens de aanklacht dat ze storing veroorzaken in de cockpit.

Tijdens het opstijgen en het landen moet je in een vliegtuig immers je telefoon uitschakelen. Hoewel de iPhone een vliegtuigmodus heeft om alle draadloze ontvangers uit te zetten, verwachten vliegtuigmaatschappijen alsnog dat je de iPhone volledig uitschakelt. Een kapotte powerknop maakt dit onmogelijk, tenzij je van tevoren je batterij helemaal leegtrekt. Missaghi en Thompson stellen dat Apple hiermee niet alleen de gebruiker, maar iedereen in het betreffende vliegtuig in gevaar brengt.

De zaak is afgewezen, omdat de aanklagers volgens de rechter niet konden bewijzen dat Apple het garantierecht niet heeft nageleefd. Ze krijgen de kans om de zaak beter te bepleiten. Ze moeten voor 13 september de papieren hiervoor indienen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2013, 10:15
Categorie Apple
Onderwerp iPhone 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.