Rechter wijst privacyzaak tegen Apple af

De Amerikaanse rechter Lucy Koh heeft een rechtszaak tegen Apple afgewezen, waarin werd geclaimd dat apps ongevraagd data verzamelen.

judge_lucy_kohDe Amerikaanse rechter Lucy Koh heeft een rechtszaak tegen Apple afgewezen. De aanklagers beweerden in 2011 dat Apple zijn eigen privacybeleid had geschonden, door apps data zonder instemming te laten verzamelen. Daarnaast werd in de zaak beweerd dat de aanklagers teveel hadden betaald voor hun iPhones en dat ze onnodig opslagruimte hadden verloren. Om de zaak te onderbouwen moet er bewijs worden geleverd om de claims te onderbouwen, maar ook bewijs dat aangeeft dat de aanklagers worden benadeeld door de genoemde beperkingen en schendingen van Apple. Dat is niet gedaan, waardoor Koh geen reden ziet om de zaak te behandelen.

Op het moment lopen er 19 rechtszaken in de Verenigde Staten die met elkaar gerelateerd zijn, waar bovenstaande zaak er één van was. Al deze zaken worden behandeld door Lucy Koh.

Koh is inmiddels een bekende als het gaat om Apple-rechtszaken. De rechter leidde een grote rechtszaak tussen Apple en Samsung, waarbij ze uiteindelijk Samsung een boete van 1,05 miljard dollar oplegde die later werd gehalveerd. Volgens Apple moet Samsung nog steeds 380 miljoen van deze boete betalen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2013, 7:53
Categorie Apple
Onderwerpen privacy, rechtszaak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.