Rechtbank Shanghai wijst iPad-verbod Proview af

Een rechter in Shanghai heeft een mogelijk verbod op de iPad afgewezen. Apple mag hierdoor de iPad nog steeds verkopen in China’s grootste stad. Het Chinese bedrijf Proview is op het moment met Apple verwikkeld in een rechtszaak over het handelsmerk ‘iPad’. Proview beweert het merk in handen te hebben, terwijl Apple een licentie afgesloten […]

iPad ChinaEen rechter in Shanghai heeft een mogelijk verbod op de iPad afgewezen. Apple mag hierdoor de iPad nog steeds verkopen in China’s grootste stad. Het Chinese bedrijf Proview is op het moment met Apple verwikkeld in een rechtszaak over het handelsmerk ‘iPad’. Proview beweert het merk in handen te hebben, terwijl Apple een licentie afgesloten zou hebben met een zusterbedrijf van Proview.

Het afgewezen verbod is een kleine overwinning voor Apple: op 20 februari verbood een rechter in het zuiden van China wel de verkoop van iPads in lokale winkels. Gezien Shanghai de dichtstbevolkte stad van China is, stonden er veel potentieel verkochte iPads op het spel.

De rechtszaak tussen Apple en Proview is de afgelopen paar weken groot nieuws: een verbod op de iPad in China zou mogelijk kunnen uitmonden op een exportverbod, waardoor in China geproduceerde iPads niet meer naar bijvoorbeeld Nederland verscheept kunnen worden. Daarnaast is China Apple’s op één na grootste afzetmarkt, wat betekent dat een verkoopverbod in het land grote gevolgen kan hebben voor het bedrijf.

Proview zei eerder deze week nog te willen schikken met Apple. Totdat de twee een akkoord bereiken blijft de rechtszaak echter lopen. Apple wil ondertussen Proview aanklagen wegens laster.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2012, 14:54
Categorie Apple
Onderwerp rechtszaak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.