Amerikaanse luchtmacht laat iPad vallen wegens Russische app?

De Amerikaanse Air Force Special Operations Command (AFSOC) heeft zijn plannen om iPads te gebruiken in het vliegtuig stopgezet. De russische app GoodReader heeft hier vermoedelijk mee te maken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad vliegtuigDe Amerikaanse Air Force Special Operations Command (AFSOC) wilde tot voor kort ongeveer drieduizend iPad 2’s aanschaffen om te gebruiken in vliegtuigen, maar heeft deze plannen op het laatste moment toch stopgezet. De precieze reden hiervoor is niet bekendgemaakt, maar er bestaan wat interessante theorieën over. Nextgov beweert dat het gebruik van de app GoodReader voor tumult zou hebben gezorgd. Deze is namelijk gemaakt in Rusland.

De iPad 2 kan de vele documenten in de reisuitrusting van Amerikaanse piloten vervangen. Er zou daarom een stuk minder papierwerk meegesjouwd hoeven worden. De iPad-app GoodReader was hier geknipt voor, omdat deze de geladen bestanden ook zou kunnen versleutelen. Michael McCarthy, hoofd van het leger zijn smartphoneproject, zag vorige week het gebruik van de app alleen niet zitten:

Ik zou geen encryptie-software ontwikkeld in Rusland willen gebruiken…. Ik wil geen gebruikers in gevaar brengen.

De uitspraken van McCarthy en het annuleren van het iPad-gebruik staan los van elkaar, hoewel het niet moeilijk is om de ene aan de ander te relateren. AFSOC heeft tegenover AllThingsD in ieder geval laten weten nog steeds interesse te hebben in het gebruik van tablets. Hoe en wanneer dit gedaan zal worden, is alleen nog niet duidelijk.

Downloaden: GoodReader for iPad (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 1:27
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.