Recente tweaks: DropCall Eliminator, Homescreen Settings, iNetUsage, PocketMode, RunningList, SMSEnhancer & WiFi Booster

In dit artikel worden de recente tweaks DropCall Eliminator, Homescreen Settings, iNetUsage, PocketMode, RunningList, SMSEnhancer en WiFi Booster besproken.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

iPhone jailbreak tweaksIn dit artikel wordt een aantal tweaks besproken die recent zijn uitgekomen voor de iPhone (en waar van toepassing de iPod touch en iPad). Meer specifiek worden DropCall Eliminator, Homescreen Settings, iNetUsage, PocketMode, RunningList, SMSEnhancer en WiFi Booster besproken.

DropCall Eliminator

Als je vaak geconfronteerd wordt met verbroken verbindingen als je een gesprek probeert te voeren kan DropCall Eliminator misschien een oplossing bieden. De tweak is geschreven naar aanleiding van problematiek op het netwerk van AT&T, maar kan ook een oplossing bieden voor de gebrekkige 3G-netwerken van andere operators (en is getest met T-Mobile NL). Eenmaal geïnstalleerd zal DropCall Eliminator standaard gebruikmaken van het GSM-netwerk, tenzij er een applicatie die op je whitelist staat actief is op de voor- of achtergrond. DropCall Eliminator is geschikt voor de iPhone 3G, iPhone 3GS en iPhone 4.

DropCall Eliminator is voor $4,99 beschikbaar via de repository van BigBoss

Homescreen Settings

Homescreen SettingsMet behulp van Homescreen Settings kun je eenvoudig en vooral snel toegang krijgen tot bepaalde instellingen van je iPhone. Wat Homescreen Settings uniek maakt is dat je instellingen niet alleen aan en uit kunt zetten, maar dat ook de de opties uit het instellingenmenu binnen handbereik liggen. Om dit mogelijk te maken krijg je onderaan in de instellingenmenu’s de optie Add icon to Homescreen. Als je een instelling aan SpringBoard toevoegt krijg je de opties van het menu te zien in een presentatie die aan de Folders-implementatie doet denken.

De tweak Homescreen Settings kent wel enige beperkingen: zo kan het onderdeel Algemeen niet worden toegevoegd op lagere firmwareversies dan iOS 4.3. Daarnaast verschijnt de optie Add icon to Homescreen niet bij bepaalde instellingen waarbij dat tot problemen zou kunnen leiden. Homescreen Setttings is geschikt voor gebruik op de iPhone, iPod touch en iPad op iOS 4 en iOS 5.

Homescreen Settings is voor $1,99 beschikbaar via de repository van BigBoss

iNetUsage

iNetUsageNu netneutraliteit in Nederland in de Telecommunicatiewet verankerd wordt, zullen providers wat dataverkeer betreft vooral nog op basis van bandbreedte of datalimieten kunnen differentiëren. Het kan daarom voor gebruikers handig zijn om wat meer inzicht te krijgen in welke applicaties veel data gebruiken. De maker waarschuwt wel dat de applicatie zijn beperkingen kent wat betreft het bijhouden van verkeer dat geen TCP/UDP is, van VPN verkeer, van protocol overhead bij TCP/UDP/IP, van commandline programma’s en van applicaties die als root draaien (zoals Cydia zelf). Je kunt iNetUsage daarom het beste gebruiken om het verkeer van reguliere apps bij te houden. iNetUsage is in te stellen via het menu Instellingen en is geschikt voor gebruik op iOS 3.2 en hoger.

iNetUsage is voor $1,99 beschikbaar via de repository van BigBoss

PocketMode

PocketmodePocketmode is een tweak die herkent wanneer je iPhone in je broekzak zit. Als je wordt gebeld of gesmst terwijl je iPhone in je broekzak zit kan het geluid daardoor steeds iets harder worden gezet. Je kunt er zelfs voor kiezen om het geluid steeds harder te laten horen als de knop voor het geluid op uit staat. Wanneer je de iPhone uit je zak haalt zal het geluid teruggaan naar het originele niveau. Om ervoor te zorgen dat de tweak niet per ongeluk ’s nachts geactiveerd wordt, kun je gebruik maken van de Night Mode. Pocketmode is geschikt voor alle iPhones op iOS 4.

Pocketmode instellingen

PocketMode is voor $1,49 beschikbaar via de repository van BigBoss. Je kunt gebruik maken van deze handleiding voor Pocketmode.

RunningList

RunningLIstAls je snel een overzicht wilt zien van de applicaties die je open hebt staan kun je RunningList installeren. De tweak geeft op het Spotlight-scherm een overzicht van de openstaande applicaties, waarbij je ook de mogelijkheid hebt om applicaties direct af te sluiten. De tweak heeft geen icoontje of verdere instellingen. Om gebruik te kunnen maken van RunningList heb je tenminste iOS 4 nodig.

RunningList is gratis beschikbaar via de repository van BigBoss

SMSEnhancer

SMSEnhancerMet SMSEnhancer kun je de weergave van smsjes in de standaard Berichten-applicatie wat uitbreiden. Meer specifiek stelt SMSEnhancer je in staat om een foto weer te geven van je contacten en om altijd een tijd weer te geven bij smsjes die je hebt verstuurd of ontvangen. SMSEnhancer is in te stellen via het menu Instellingen en vereist een iPhone met iOS 4 of hoger.

SMSEnhancer is voor $0,99 beschikbaar via de repository van BigBoss

WiFi Booster

WiFi BoosterNormaliter wordt het aantal Wi-Fi-netwerken die worden weergegeven beperkt door Apple tot netwerken waarvan het signaal sterk genoeg wordt geacht. Als je liever zelf uitmaakt of het signaal van een bepaald netwerk sterk genoeg is er verbinding mee te maken, dan is WiFi Booster misschien iets voor jou. Deze tweak voor het onderdeel Wi-Fi van het menu Instellingen zorgt ervoor dat alle Wi-Fi-netwerken die worden opgepikt ook worden weergegeven. Daarnaast zorgt WiFi Booster ervoor dat de BSSID (het MAC-adres van de access point) en de RSSI (signaalsterkte) voor alle gevonden netwerken worden weergegeven. Tot slot wordt de bekende “pull to refresh“-functionaliteit toegevoegd aan het onderdeel Wi-Fi van het menu Instellingen.

WiFi Booster is voor $1,99 beschikbaar via de repository van BigBoss

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.