Logingegevens van personeel Apple gehackt

Inloggegevens zoals accountnamen en passwords van Apple-personeel zijn bekendgemaakt door de hakkers van AnonymousIRC. De hack lijkt niet erg schadelijk voor iPhone-gebruikers.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Hackers pakken Apple gegevensDe groep hackers AnonymousIRC heeft logingegevens van Apple achterhaald. Het gaat om 27 interne accountnamen waaronder de ‘root’ en ‘admin’ en lijkt een site te betreffen die gebruikt werd voor enquêtes. Er zijn geen klant- of persoonsgegevens mee gemoeid, volgens de New York Times. De kraak komt van dezelfde groep hackers die zondag al logingegevens achterhaalde van de Nederlandse datingsite Pepper.nl, opererend onder de vlag van RTL.


Volgens de oorspronkelijke tweet van AnonymousIRC waarin ze de buit bekendmaakt, gaan ze verder niet actief bezig met de gestolen gegevens. Omdat die gegevens intern blijken te zijn en gevonden werden in de ‘users’-tabel van mySQL, kunnen de accountgegevens mogelijk gebruikt worden voor andere interne Apple-sites en doeleinden.

De hack-actie vond plaats in het kader van AntiSec, of Anti Security. Dat is een stroom aan aanvallen die de kwetsbaarheden van de software en servers op websites van bedrijven en overheden wil blootgeven.

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.