‘Realistische’ impressie van de iPhone 5 verschenen

Er zijn nieuwe concepten van de iPhone 5 opgedoken, maar volgens de website MacRumors zijn deze gegrond. De tekeningen zijn gemaakt aan de hand van uitgelekte iPhone 5-hoes-specificacties.

iPhone 5 rendering van MacRumors headerDe meeste concepttekeningen van de iPhone 5 berusten op wishful thinking van de ontwerper. De website MacRumors komt nu met impressies van de aankomende iPhone die een stuk dichter bij de waarheid zou kunnen liggen. De site gaf het bureau CiccareseDesign de opdracht om tekeningen te ontwerpen van de iPhone 5 die zo dicht mogelijk overeen komen met de eerder gelekte renders van mogelijke iPhone 5-hoezen.

Het ontwerpbureau bekeek en berekende de formaten die genoemd werden in de gelekte informatie en ontwierp computerrenders die daar zo dicht mogelijk bij in de buurt kwamen. Omdat die specificaties afstamden van een mogelijke iPhone 5-hoes, zijn een paar dingen onzeker aan het hier getoonde design volgens MacRumors. De grootste daarvan is de home-button, die volgens deze tekeningen niet langer rond is, maar meer de vorm heeft van een ovaal.

iPhone 5 van MacRumors opstaand

De site speculeert erop los dat dat te maken kan hebben met het eerder opgedoken patent dat Apple touchscreen-achtige knoppen buiten het touchscreen implementeert. Als de home-button rond blijkt te zijn op de volgende iPhone maar de hoesjes nog wel ruimte bieden naast die knop, dan kan dat erop wijzen dat er gestures gemaakt kunnen worden naast de home-knop. Volgens de site kan dat onder andere handig zijn voor snel schakelen tussen applicaties.

Ook dekt het ontwerpbureau zich in voor het exacte schermformaat. Vooral aan de bovenkant. Want in plaats van schermruimte, zou het kunnen dat de gelekte hoesjes ruimte laten voor het swipen van de notification bar in iOS 5. Dat laat zich aan de bovenrand van het scherm immers naar beneden trekken en daar kun je ruimte voor nodig hebben. Dus: het scherm kon nog wel eens kleiner zijn dat ze eruit ziet op deze tekeningen. Het formaat dat hier is gehanteerd is 4″ en behoudt de schermratio van de huidige iPhones.

iPhone 5 van MacRumors liggend

De achterzijde van de iPhone 5 heeft hier weer aflopende randjes, zoals de iPhone 3GS en de iPod touch. Als dat daadwerkelijk zo is, zou de iPhone 4 achteraf gezien een vreemde eend in de bijt zijn van iPhone-design. Toch valt het te betwijfelen hoe realistisch deze tekeningen nou echt zijn. Volgens de berekeningen van het ontwerpbureau is de iPhone 5 namelijk korter dan de iPhone 4, maar wel breder. De website MacRumors houdt er desondanks aan vast dat deze renders realistisch zijn als de eerder uitgelekte tekeningen dat ook zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2011, 17:36
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp impressie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.