Rakhi

Rakhi: slim Apple Watch-bandje voor noodgevallen

Rakhi maakt ook het bandje van de Apple Watch slim door er een noodfunctie in te bouwen. Trek aan het bandje en je geeft direct een melding en je exacte locatie door aan contactpersonen en de hulpdiensten.

Rakhi

De Apple Watch is een slim horloge, met een ouderwets ‘dom’ bandje. De Rakhi wil hier verandering in brengen, met een slim horlogebandje dat verbinding maakt met je iPhone. Trek aan het bandje om direct je naasten en/of de hulpdiensten te waarschuwen.


Op het eerste gezicht ziet de Rakhi eruit als een simpel alternatief bandje voor de Apple Watch, en dat is ook precies de bedoeling. Je activeert het slimme onderdeel pas als je stevig aan het bandje trekt, waarna er een signaal doorgegeven wordt aan de bijbehorende Rakhi-app. Het bandje kun je opladen met een speciale Rakhi-oplaadkabel, al is het onduidelijk hoe lang het bandje meegaat voordat je hem aan het stopcontact moet hangen.

https://www.iculture.nl/horlogebandjes/

Rakhi schakelt familieleden en hulpdiensten in

Op deze manier kunnen contactpersonen en de hulpdiensten automatisch worden ingeschakeld. De app verstuurt daarnaast jouw exacte locatie door. Op de Apple Watch kun je aangeven of het om een medisch probleem of een gevaarlijke situatie gaat. Als je per ongeluk het alarm activeert kun je het snel weer uitschakelen via de Rakhi-app op de Apple Watch of door op een klein knopje te tikken.

Rakhi

Volgens de makers van Rakhi moet dit ervoor zorgen dat mensen zich veiliger voelen als ze ‘s avonds laat over straat lopen. Ook sporters die regelmatig in hun eentje ver van de bewoonde wereld actief zijn, kunnen er hun voordeel mee doen als ze onverhoopt geblesseerd raken.

Daarnaast moet het Apple Watch-bandje ook handig zijn voor mensen die vaak op reis zijn. De app geeft een melding zodra je in het buitenland arriveert, en past automatisch de telefoonnumers aan van de hulpdiensten. Dit moet ervoor zorgen dat je ook in het buitenland met de juiste mensen in contact komt.

Rakhi horlogebandje voor noodgevallen

Rakhi binnenkort beschikbaar

Het Rakhi bandje is beschikbaar in zes verschillende kleuren en past zowel op de 38mm als de 42mm Apple Watch. Het bandje gaat 99 dollar (€93,50) kosten. Op de website kun je jezelf alvast inschrijven om op de hoogte gehouden te worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.