quicket-vliegtuig

Quicket: wie zit er naast je in het vliegtuig?

Met Quicket zie je welke passagiers in het vliegtuig zitten, zodat je een leuke reisgenoot kan uitzoeken. Vergelijkbaar met KLM Meet & Seat.

quicket-vliegtuigDe SeatGuru-app kennen de meeste mensen wel. Je kunt kijken welke stoelen in het vliegtuig het meest gunstig zijn en de meeste beenruimte hebben. Maar of je een prettige vlucht hebt, wordt ook bepaald door de persoon die naast je zit. Met de nieuwste update van Quicket is het mogelijk om in te checken op stoelen. Doet de buurman dan ook, dan kun je vooraf zien wie er naast je zit.

Via SeatID kon je eerder al zien wie er naast je zit, zodat je mensen met gillende baby’s en onfrisse types zoveel mogelijk kunt vermijden. Iets soortgelijks was al mogelijk met KLM Meet & Seat. Daarbij kun je na het inchecken je profiel van Facebook, Google+ of LinkedIn delen met medepassagiers. Je kunt vervolgens een stoel reserveren in de buurt van een interessante persoon. De afbeelding bovenaan dit artikel is afkomstig uit een reclamefilmpje van KLM.

Quicket: kijken wie er naast je zit

quicket-sociale-checkin-appBij Quicket kun je niet meteen een specifieke stoel reserveren, maar je kunt vanuit de app wel tickets aanschaffen en vervolgens kijken op welke stoelen de meest interessante personen zitten. De functie is beschikbaar op iPhone en Android-toestellen maar het gaat alleen goed werken, als anderen deze dienst ook massaal gaan gebruiken. Die kans is nog niet zo groot: Quicket is als app nog vrij onbekend. Toch kan het zinvol zijn om de app te gebruiken. Als je namelijk met een groep vrienden of collega’s dezelfde vlucht hebt geboekt maar niet naast elkaar zit, kun je makkelijk iedereen terugvinden op basis van stoelnummer. Je kunt ook kijken wie er verderop in het vliegtuig zit en dat kan handig zijn als je ondernemer bent: misschien kun je de reistijd wel aangrijpen om je idee te pitchen bij een meereizende investeerder. Bij mensen die zijn ingecheckt kun je op de avatar klikken om hun sociale profiel te zien.

Bij Quicket kun je ook de plattegrond van het vliegtuig zien, zodat je vooraf een gunstige stoel bij een exit kunt kiezen. Er zitten interactieve plattegronden van luchthavens in en je kunt ook vliegtickets kopen en notificaties krijgen over bagage.

Het promofilmpje van Quicket is helaas te zien op een Android-toestel, maar wie daar doorheen kan kijken, ziet in een notendop alle nieuwe functies van Quicket 4.0:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2014, 16:25
Categorie Apps
Onderwerp vliegtuig

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.