Publieke omroep werkt aan mobiele tv-gids

De NPO werkt aan een mobiele tv-gids, die vooralsnog eerst via een mobiele website werkt. Daarna volgt er ook een applicatie, maar er wordt nog alleen gesproken over Symbian en Windows Mobile.

Betagids televisieAfgelopen week kon je op iPhoneclub lezen dat de (niet-officiële) applicatie TV Gids is ingetrokken. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is zelf bezig met mobiele plannen: er komt in ieder geval een mobiele website waarop je de tv-gids kunt raadplegen en mogelijk ook een tv-gids-applicatie voor Symbian en Windows Mobile. De gids wordt een aanvulling op Uitzending Gemist. Als iPhone-gebruikers zijn we aangewezen op de mobiele website, die dezelfde functionaliteit krijgt als de desktopversie. Het is op dit moment al wel mogelijk de nieuwe tv-gids te bezoeken, maar je zult op de iPhone nog behoorlijk moeten inzoomen om alle details te kunnen lezen (zie screenshot hiernaast). Als extra dienst wordt het ook mogelijk om een sms-bericht te ontvangen wanneer een tv-programma begint.

tvgidsDat kost echter wel geld: 25 eurocent per ontvangen bericht en dat is heel wat duurder dan de (gratis) push-berichten die Belgische gebruikers gratis met de applicatie MyTvGuide ontvangen. Om de sms-berichten te ontvangen moet je wel een account aanmaken. Zonder account is er ook al van alles mogelijk, zoals genregidsen bekijken en markeren, favoriete zenders selecteren en naar eigen wens indelen. Via de radiogids kun je luisteren naar livestreams van de publieke radiozenders en 49 webkanalen.

Heb je een account aangemaakt, dan kun je dagelijks of driemaal per dag een persoonlijke tv-gids naar jezelf laten sturen per e-mail. Daarnaast kan je een waarschuwing via e-mail krijgen als een programma over jouw favoriete onderwerp op de planning staat: aan de hand van zelf ingevoerde zoektermen krijg je dan een waarschuwing. In de toekomst komen er ook tv-tips in televisiegids.

Via: Omroep.nl Testlab

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2009, 12:30
Categorie Apps
Onderwerpen mobiel bankieren, televisie, tv-gids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.