Apple Benelux verhuist officieel naar Amsterdam

Het hoofdkantoor van Apple Benelux verhuist naar Amsterdam. Dat heeft een zaakwaarnemer van de eigenaar van het gebouw bevestigd. Of er ook een Apple Store komt is nog niet helemaal rond.

hirschgebouwZo’n drie weken geleden las je bij onze collega’s van One More Thing voor het eerst over de geruchten, dat Apple Benelux van plan is om het hoofdkantoor te verplaatsen. Het Apple-hoofdkantoor is op dit moment nog gevestigd in Bunnik. Volgens Het Parool zijn de plannen nu rond: Apple gaat op de derde verdieping van het Hirschgebouw in Amsterdam een ruimte van 1.700 vierkante meter huren; flink wat meer dan de 600 vierkante meters die ze in Bunnik in gebruik hadden. Er is ook gesproken over de komst voor een Apple Store, maar daar is nog geen resultaat over te melden.

De begane grond en de eerste verdieping van het Hirschgebouw zullen worden omgebouwd tot winkelcentrum Hirsch & Cie. Verder zijn er plannen om er een hotel met 80 tot 120 kamers te vestigen.

Het Hirschgebouw aan het Leidseplein is eigendom van de Zweedse familie Nilsson. Zij zouden graag wat wijzigingen doorgevoerd zien op het Leidseplein, zodat de investeringen in het gebouw aansluiten op de uitstraling van het plein. Ze hebben daarbij een uistraling zoals Times Square in New York voor ogen. De taxistandplaats moet daarbij het liefst ook weg.

De verdieping waar Apple een oogje op heeft laten vallen staat leeg sinds 2006. Het werd voorheen gehuurd door advocatenkantoor Baker & McKenzie, die naar de Zuidas vertrokken. Op de benedenverdieping is op dit moment een filiaal van ABN Amro gevestigd. ABN Amro heeft de vijfde verdieping van het gebouw inclusief torentje gehuurd en wil het in gebruik nemen als hoofdkantoor. Het bankfiliaal op de benedenverdieping wordt verbouwd en verplaatst.

Meer info: Parool
Via: AT5.nl

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2009, 16:34
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.