‘Prototypes nieuwe iPhone bevatten NFC-ontvanger’

Vroege prototypes van de nieuwe iPhone bevatten een NFC-chip en een NFC-antenne. Dit schrijft 9to5Mac. Hierdoor zou de iPhone bijvoorbeeld makkelijker gebruikt kunnen worden als digitale portemonnee.

PassBookVroege prototypes van de nieuwe iPhone zouden een NFC-chip en bijbehorende antenne bevatten. Dit schrijft 9to5Mac op basis van informatie over deze prototypes. Door NFC in de iPhone te implementeren zouden apps zoals PassBook mogelijk gebruikt kunnen worden om betalingen in een winkel via de iPhone mogelijk te maken. Uit dezelfde data van 9to5Mac bleek eerder nog dat de nieuwe iPhone een groter scherm zal krijgen. De NFC-mogelijkheden van de nieuwe iPhone zitten rechtstreeks aangesloten op de power management unit.

Een NFC-chip zorgt ervoor dat je iPhone met een ontvanger op zeer korte afstand kunt communiceren. Hierdoor zou je bijvoorbeeld je iPhone bij een betaalautomaat in een winkel kunnen houden, waardoor het bedrag automatisch via een app van je bankrekening wordt afgeschreven. NFC kan daarnaast ook voor andere mogelijkheden gebruikt worden, die vereisen dat je de iPhone dicht op iets houdt. Je zou bijvoorbeeld twee iPhones dicht op elkaar kunnen houden om bestanden uit te wisselen.

Volgens 9to5Mac gaat het om pre-EVT prototypes, dus nog voordat de Engineering Validation Test plaatsvindt. Dit zou betekenen dat de geteste iPhone zich nog in een vroege fase bevindt. De kans bestaat daarom dat Apple NFC heeft getest, maar dat de chip niet in de uiteindelijke iPhone zal zitten. Uit hetzelfde prototype bleek echter ook dat de iPhone een groter scherm zal krijgen, iets dat door steeds meer gelekte onderdelen wordt bevestigd.

Apple speelt al langer met het idee om NFC in de iPhone toe te voegen: in 2010 bleek nog dat Apple NFC-hardware wilde gebruiken van het Nederlandse bedrijf NXP.

Apple liet op WWDC 2012 nog PassBook zien, een nieuwe app in iOS 6 die het mogelijk maakt om bijvoorbeeld spaarpassen digitaal op je iPhone op te slaan. De app maakt gebruik van onder andere QR-codes om ervoor te zorgen dat een winkel pasjes kan uitlezen. Het gebruik van NFC om ditzelfde te doen zou niet vergezocht zijn.

Een aantal smartphones heeft al een NFC-ontvanger, zoals de Nokia N9, de Samsung Galaxy S II en III, de Sony Xperia S en de HTC One X. Toen de iPhone 4S in oktober 2011 werd geïntroduceerd, werd verwacht dat er ook NFC in zou zitten, maar dat bleek niet het geval. In plaats daarvan had de iPhone Bluetooth 4.0, een nieuwe versie van Bluetooth waarmee je soortgelijke dingen zou kunnen doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2012, 13:20
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp nfc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.