250 video’s over Steve Jobs om bij de biografie te bekijken

Art Matsak bundelde 250 video's op een site, die je goed kunt bekijken tijdens het lezen van de biografie over Steve Jobs. Hij sorteerde de video's op basis van de hoofdstukken in het boek.

Steve JobsIn de biografie van Steve Jobs wordt vaak verwezen naar eerdere interviews en andere geschiedenismomenten. Tijdens het lezen merkte Art Matsak dat hij hierdoor zo vaak naar YouTube ging om video’s te bekijken, dat hij inmiddels een aardige verzameling aan beelden over Apple heeft verzameld. Hij sorteerde de video’s op basis van de hoofdstukken in het boek, zodat anderen ze ook makkelijk kunnen bekijken wanneer ze de biografie van Jobs lezen.

Op Steve Jobs Archive vind je een verzameling van video’s. Door op het hoofdstuk dat je op het moment aan het lezen bent in de biografie te drukken, krijg je alle video’s te zien waar naar wordt gerefereerd. Er zit ook een flink aantal beelden tussen die meer toevoegen aan het plaatje dat het boek schetst: bij hoofdstuk 1 kun je bijvoorbeeld een video bekijken van de buurt waar Jobs als kind in woonde.

Een aantal video’s zal Apple-fans bekend voorkomen, maar je vindt tussen het aanbod ook iets onbekendere beelden. Zo kun je de bekende 1984-reclame bekijken, maar ook de making of met regisseur Ridley Scott. In een interview uit 2007 heeft Steve Jobs het over de allereerste iPhone.

Werken de video’s niet op de site zelf, dan kun je op het YouTube-logo aan de rechterzijde drukken om hem rechtstreeks op YouTube te bekijken.

Meer video’s: Steve Jobs Archive

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2012, 9:42
Categorie Apple
Onderwerp steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.