Winscape geeft spannend uitzicht met iPhone-bediening

Radional Craft heeft een systeem gemaakt waarmee je een blinde muur kunt voorzien van nep-ramen. De bediening doe je met een iPhone-applicatie.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

winscapeKijk je tegen een blinde muur aan of heeft je kamer iets te weinig ramen, dan kun je met de oplossing van Rational Craft toch een interessant uitzicht maken. Met Winscape maak je een nepraam, dat je met een iPhone (en een Wii-remote) kunt bedienen. Winscape is een virtueel raamsysteem waarop je afbeeldingen van een aquarium, een Japanse theetuin of bijvoorbeeld de Golden Gate Bridge kunt projecteren. Het systeem bestaat uit LCD-schermen plasmaschermen die verbonden zijn met een Mac Pro. De bewegingen van de persoon in de kamer bepalen welk perspectief je ziet. Kantel je de iPhone-afstandsbediening, dan zal het beeld ook meedraaien, alsof je uit het raam kijkt.

Rational Craft verkoopt het Winscape-systeem voor 2.500 tot 3.000 dollar, waarbij je zelf voor een Mac Pro en een Wii moet zorgen. Functies zoals het type afbeelding en in- en uitschakelen bedien je via de iPhone-applicatie. Heb je het systeem gekocht, dan kun je via de website van Rational Craft je favoriete uitzicht uitkiezen. Naast het systeem zelf koop je ook de verschillende ‘uitzichten’ via de website. Verder is het mogelijk om je eigen materiaal te maken, zodat je ervoor kunt zorgen dat je thuis hetzelfde uitzicht hebt als in je vakantiehuisje in Frankrijk.

Onderstaande video toont het systeem in actie (mocht het niet werken, kijk dan op YouTube):

Downloaden: Winscape Remote (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2010, 15:06
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.