Prijsverschillen in online Apple Store: 8GB iPhone 3GS kost 499 tot 539 euro

De 8GB iPhone 3GS is in Europese landen verschillend geprijsd. Het goedkoopst ben je uit in Ierland, waar je 499 euro betaalt. Dat is goedkoper dan Italië (539 euro).

iPhone prijzenBen je van plan een losse iPhone te kopen, dan kan het zin hebben om rond te kijken in welk land je dat gaat doen. De prijzen in de Europese Apple Stores zijn verschillend, zo blijkt uit de eerste prijzen die voor de iPhone 3GS bekend zijn gemaakt. Voor de iPhone 4 zijn alleen de prijzen in Duitsland, Frankrijk en Engeland bekend, maar op basis van de nieuw geïntroduceerde 8GB iPhone 3GS valt het wat beter te vergelijken. Die zijn namelijk al bekendgemaakt voor Ierland en Italië.


Voor de 8GB iPhone 3GS betaal je:

  • Ierland: €499
  • Frankrijk: €519
  • Italië: €539
  • Verenigd Koninkrijk: £419 (prijs in euro’s afhankelijk van valutakoers)

De toestellen zijn leverbaar vanaf 24 juni. In Nederland en België is de 8GB iPhone 3GS momenteel nog niet leverbaar; je kunt alleen de 16GB en 32GB iPhone 3GS aanschaffen voor de gebruikelijke prijzen. In Duitsland zijn de toestellen niet los te koop, maar alleen met abonnement aan te schaffen bij T-Mobile.

Natuurlijk speelt ook mee of de iPhone simlockvrij is, maar het lijkt erop dat dit bij de nieuwe iPhones het geval is. Van Italië was al bekend dat de iPhones zonder simlock worden geleverd, maar ook in de Ierse Apple Store staat de tekst: “When you purchase your iPhone from the Apple Online Store, you’ll get it SIM-free. When you purchase your iPhone from the Apple Online Store, you’ll get it SIM-free.” Helaas is er in Ierland nog geen fysieke Apple Store, waar je je iPhone gemakkelijk kunt afhalen.

Natuurlijk verwachten we niet dat je naar Ierland vliegt om een paar tientjes op een iPhone te besparen, maar voor mensen die voor hun werk veel moeten reizen (of familie/kennissen hebben in een van de genoemde landen hebben) kan het geldbesparing opleveren. Bij kopen in het buitenland moet je nog wel rekening houden met garantie. We horen daarom graag van mensen die hun iPhone ooit zelf in Italië hebben gekocht (dus niet via een Nederlandse handelaar), hoe de garantieafhandeling vanuit Nederland verliep. Helpt Apple je gewoon, of moet je naar Italië afreizen?

Deze en andere tips zullen we opnemen in een binnenkort te verschijnen koophulp-artikel, waarin vooral de opties rond het kopen van de iPhone 4 op een rij worden gezet.

Tipgever: Tomas

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

45 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.