Exchange ActiveSync voor Hotmail geactiveerd: push mail op de iPhone

Hotmail ondersteunt nu Exchange ActiveSync, zodat je push mail op de iPhone kunt ontvangen. Hotmail Wave 4 zorgt ervoor.

live_is_goodMicrosoft is bezig met een wereldwijde update van Hotmail, waarbij Exchange ActiveSync wordt geactiveerd. Voor iPhone-gebruikers houdt het in dat push-mail straks ook bij Hotmail mogelijk is: de mailberichten komen daarbij meteen beschikbaar op je smartphone, zodra ze op de Hotmail-servers zijn binnengekomen. De uitrol heet Hotmail Wave 4 en is volgens Microsoft-medewerker Ryan Burk inmiddels gestart.


De uitrol wordt niet per land uitgevoerd maar per servercluster, dus het kan even duren voordat iedereen beschikking heeft over de ‘nieuwe’ Hotmail. Volgens Microsoft komt het synchroniseren met smartphones via Exchange ActiveSync pas later beschikbaar, maar gebruikers konden gemakkelijk de servernaam raden (http://m.hotmail.com) en ontdekten dat het al werkt. Voorheen werden de in- en uitgaande servernamen pop3.live.com en smtp.live.com gebruikt.

Je moet de volgende instellingen gebruiken:

Hostnaam: m.hotmail.com
Gebruikersnaam: naam@live.nl
Wachtwoord: ********
SSL: ingeschakeld
Domein:

Het zou ook moeten werken als jouw servercluster nog niet naar Hotmail Wave 4 is overgezet. Meer informatie is te vinden op de website LiveSide.

Voor de minder ervaren gebruikers: push mail is heeft niets te maken met push notificaties op de iPhone. Het ene is een berichtendienst van Apple, het andere is een algemene functie voor e-mail. Verder heeft Exchange ActiveSync niets te maken met het hebben van een Exchange-server. Hier vind je meer uitleg: Push notificaties en push e-mail: de ene push is de andere niet. Achtergrondinformatie over push mail vind je ook in het artikel: Hoe werkt push e-mail via Exchange ActiveSync op de iPhone?

Tipgever: Aziez

Reacties: 84 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.