Preview: Schmap interactieve iPhone-reisgidsen

Schmap is een reisapplicatie, waarmee je van 100 steden wereldwijd toeristische informatie kunt opvragen. De webapp kan kaarten en lijstjes laten zien van interessante winkels, bezienswaardheden, restaurants en dergelijke.

Schmap in San FranciscoSchmap biedt digitale reisgidsen aan voor meer dan 200 bestemmingen in de VS, Europa, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Met zo’n Schmap Guide kun je interactief je bestemming verkennen: de kaarten en inhoud van de gids zijn dynamisch met elkaar geïntegreerd. Je klikt wat rond en krijgt wanneer je dat wilt een review of een fotodiashow te zien. Daarbij kun je een stad per buurt of op basis van persoonlijke interesses gaan verkennen.

Schmap is nu ook beschikbaar op de iPhone in een Pre Launch Preview. Ga naar www.schmap.com in de Safari-browser en vul de toegangscode 724627 in. De preview-versie ondersteunt de volgende functies:

  • Rotate ‘n Map: draai de iPhone op z’n kant om een kaart in landschapsweergave te zien. Je ziet de plaatsen op een kaart en kunt door een lijst bladeren waarbij de kaart zich automatisch aanpast.
  • Keuze uit 100 steden wereldwijd (dus maar de helft van de informatie die Schmap op de desktop aanbiedt). Je kunt zoeken naar reviews, foto’s, hotels, bars, enzovoort.
  • Nog niet alle functies zijn beschikbaar in de Pre Launch Preview. Zo werkt de functie Local Search nog niet.

Op maandag 12 mei gaat Schmap voor de iPhone officieel van start als publieke beta; dan heb je de toegangscode ook niet meer nodig. Op de website van Schmap zijn drie video’s beschikbaar die de werking nader uitleggen. Als je de applicatie voor het eerst bekijkt, is niet helemaal duidelijk waar de kaarten te vinden zijn. Maar zodra je een lijstje met bijvoorbeeld de beste restaurants of toeristische attracties in de Jordaan in beeld hebt, moet je de iPhone kantelen om een Google Map met alle genoemde punten op de kaart te zien.

Zoals altijd bij dit soort toeristische applicaties: pas op voor roamingkosten. Misschien kan iPortal daar een oplossing voor bieden (of gebruik alleen Wi-Fi als je in het buitenland bent).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2008, 11:08
Categorie Apps
Onderwerpen reizen, toerisme, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.