Apple’s iPhone-wereldkaart

Fortune heeft een wereldkaart gemaakt waar alle
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Kaartje iPhone aankondigingenDe afgelopen week waren er opeens heel veel aankondigingen van nieuwe landen waar de iPhone beschikbaar zal worden gesteld. Philip Elmer-DeWitt, een bekende Apple-blogger bij Fortune, heeft nu een wereldkaart gemaakt waarin alle landen die de iPhone nu of binnenkort te koop is, rood zijn gemaakt.

De volledige iPhone-kaart is bij Fortune te zien. Philip merkt op, dat Zwitserland, Spanje en Polen eigenlijk niet echt rood mogen zijn, omdat het daarbij om geruchten en geen officiële aankondigingen gaat. Ook zou de wereldkaart er anders uitzien wanneer je naar Equatoriaal Guinea is één van de kleinste landen in Afrika: niet groter dan Hawaii en met een bevolking van slechts een half miljoen. Toch staan ze bovenaan in de lijst van landen met de hoogste iPhone-penetratie. Maar liefst 2.21% van het internetgebruik in dit Afrikaanse land, wordt vanaf een iPhone gedaan. Nederland komt niet eens in de top 10 voor en de VS staat pas op de vijfde plaats, na Ivoorkust, Trinidad & Tobago en de Malediven. Als je naar unlocked iPhones kijkt: onverwachte landen zoals Equatoriaal Guinea, Ivoorkust, Trinidad & Tobago en de Malediven staan daar bovenaan, zoals we in februari al eens berichtten.

In Europa vallen nog wat witte vlekken: Nederland en België (bij België is niet duidelijk te zien of het is ingekleurd), Scandinavië en de Balkanlanden zijn nog verstoken van enige informatie. Over Rusland is ook nog niets bekend, maar daar weet de rijke bovenlaag van de bevolking wel hoe ze aan iPhones moeten komen – in Nederland en België weten we dat trouwens ook wel, dus eigenlijk is een aankondiging voor onze twee landen nog maar bijzaak.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2014, 17:00
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.