PowerPotX: kampeerpan laadt iPhone op met 10 Watt-hittelader

De PowerPot X is een iPhone-hittelader die 10 Watt stroom produceert door een pannetje op een gaspit te zetten.

PowerPot XWe hebben de afgelopen jaren over meerdere accessoires geschreven waarmee je een iPhone kunt opladen met behulp van een vuurtje. Je hangt een thermo-elektrische generator bij een hittebron, waarna de gegenereerde stroom via een usb-kabel naar je iPhone wordt getrokken. De PowerPot X volgt ditzelfde principe, maar doet het op vrij slimme manier. Deze stroomgenerator zit namelijk aan een pannetje bevestigd, waardoor je de iPhone kunt opladen terwijl je een maaltijd klaarmaakt.

De PowerPot X is de opvolger van de V-variant, die afgelopen jaar via Kickstarter de wereld in werd gebracht. Ook de nieuwe versie wordt via Kickstarter geproduceerd. De PowerPot X is een stuk groter dan zijn voorganger en kan 10 Watt stroom produceren. Hierdoor genereert de oplader genoeg elektriciteit om ook je iPad op te laden. Bijgeleverd wordt een meter voor tussen de iPhone-kabel en de PowerPot, die aangeeft of de 10 Watt ook daadwerkelijk wordt behaald. Zo weet je of het verstandig is om een iPad aan te sluiten, of dat je alleen genoeg stroom hebt voor een iPhone.

Zoals bij andere Kickstarter-projecten krijg je het product toegestuurd bij een bepaalde donatie. Je moet minstens 189 dollar inleggen om de PowerPot X toegestuurd te krijgen, plus 20 dollar verzendkosten. Vind je dat te gortig, dan kun je de gebruikte generatormodule bestellen voor 19 dollar plus 5 dollar verzendkosten. De PowerPot gebruikt volgens de makers hier vier van.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2013, 11:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.