PowerDrive

PowerDrive: forse iPhone-accu met ingebouwde opslag

De PowerDrive is een grote iPhone-accu met ingebouwde opslag, zodat je er bijvoorbeeld foto's en video's op kunt zetten.

PowerDriveHet was ooit een taboe voor Apple, maar inmiddels zijn er steeds meer usb-opslagapparaten voor de iPhone verkrijgbaar. In mei dit jaar schreven we nog over een usb-stick voor de iPhone, en nu is er op Kickstarter een nog krachtiger alternatief. De PowerDrive heeft niet alleen extra opslagruimte voor je iDevice, maar ook een flinke accu.

De PowerDrive bevat een 7800mAh-accu. Volgens de makers is dat genoeg om je iPhone 40 uur langer te gebruiken. Hoeveel opslag je hebt is afhankelijk van het model dat je kiest: voor een donatie van 69 dollar op Kickstarter heb je een PowerDrive met 16GB aan ruimte. De prijzen lopen op tot 249 dollar, waarvoor je 128GB krijgt. Je moet daarnaast ook 15 dollar aan verzendkosten betalen.

Je kunt alleen bestanden op de PowerDrive bekijken en verplaatsen door een bijbehorende iOS-applicatie op te starten. Hierdoor is de externe opslagmethode wel wat beperkt: het apparaat sluit niet naadloos aan op iOS, omdat je op de iPhone en iPad geen centraal bestandssyteem mag gebruiken. De ontwikkelaar zou wel extensies in iOS 8 kunnen gebruiken om de PowerDrive-app in bijvoorbeeld de Foto’s-applicatie te integreren. Het is onduidelijk of dit ook gaat gebeuren. Het apparaat is hoe dan ook gecertificeerd door Apple. Dit betekent dat hij niet opeens zal worden geblokkeerd door bijvoorbeeld Lightning-beveiliging in iOS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2014, 19:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen accu, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.