iculture-biz
iCulture Biz
slideshare app iphone

LinkedIn SlideShare-app volledig gebouwd met Apple’s programmeertaal Swift

SlideShare heeft voor het eerst een iPhone-app uitgebracht, die volledig is gemaakt in Apple's Swift-programmeertaal.

linkedin-slideshare-appDe nieuwe app die SlideShare vandaag heeft uitgebracht, is bijzondes: het is een van de eerste apps die volledig is gebouwd met Swift. Swift is Apple’s nieuwe programmeertaal, dat een simpeler en sneller alternatief moet zijn voor Objective-C. Eigenlijk was SlideShare al twee weken bezig met het bouwen van een app met Objective-C. Maar toen kwam de ontwikkelaarsconferentie WWDC langs, waar Swift werd aangekondigd. De ontwikkelaars beloten het maar eens te proberen. Drie maanden later heeft het team Swift volledig onder de knie en is de app klaar.


Het duurde wel even om Swift volledig te begrijpen. Het team had al ervaring met Objective-C, maar zo eenvoudig als Apple het had voorgespiegeld, was het nou ook niet. Code in Swift werd steeds herschreven, naarmate het team steeds betere en snellere manieren vond om een bepaalde taak te programmeren.

slideshare app iphone

SlideShare is een online dienst om presentaties te delen en is sinds 2012 onderdeel van LinkedIn. De app verscheen met opzet pas vandaag, omdat het team van SlideShare een week lang intern wilde testen op de nieuwste iPhones. Functies voor iOS 8 zitten er ook al in, namelijk een widget voor het Berichtencentrum die elke dag twee slideshows toont, op basis van je interesses. Dit werkt trouwens alleen op de nieuwste iPhones. Via de app zelf kun je door presentaties bladeren van vrienden en personen uit je zakelijke netwerk. Er ligt daarbij duidelijk een link met LinkedIn. Je krijgt een seintje als iemand in jouw netwerk iets nieuws uploadt. Zie je een leuke presentatie, dan kun je die downloaden voor offline gebruik. Vervolgens bekijk je de presentaties schermvullend in landschapsweergave. Er zijn in totaal 15 miljoen presentaties beschikbaar, dus zoek je nog inspiratie voor je eerstvolgende promotiepraatje, dan vind je dat zeker bij SlideShare.

Tip: in iCulture Biz vind je nog meer artikelen die voor zakelijke gebruikers van iPhones en iPads interessant zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2014, 20:51
Categorie Apps
Onderwerpen iculture biz, linkedin, presentatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.