PowerDrive: harde schijf voor iPhone goedgekeurd door Apple

De PowerDrive is een externe harde schijf die je op de iPhone kunt aansluiten. Apple heeft de PowerDrive in het MFi-programam goedgekeurd.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

PowerDrive iPhone harde schijfApple lijkt dan toch eindelijk wat te versoepelen wat betreft usb-opslagmiddelen voor je iPhone of iPad. In mei certificeerde Apple de iStick, wat daarmee de eerste door Apple ondersteunde usb-stick is voor je iPhone. De PowerDrive doet daar een scheptje bovenop. Dit is een externe harde schijf met usb-poort, waarmee je hem op de Lightning- of 30-pins-aansluiting van je iPhone of iPad kunt verbinden. Ook de PowerDrive is door Apple gecertificeerd onder het MFi-programma, en wordt dus officieel ondersteund. De PowerDrive heeft ook een ingebouwde iPhone-accu van 7800mAh, waarmee je een iPhone meermaals volledig kunt opladen.


De PowerDrive wordt onder Apple’s MFi-programma geproduceerd. Dit betekent dat Apple de externe harde schijf officieel gedoogt. De iOS-ondersteuning van de PowerDrive is echter wel wat apart: je moet een bijbehorende app starten om bestanden op de harde schijf te zetten of naar je iPhone te kopiëren. De bestanden kun je vervolgens vanuit de app naar andere applicaties sturen.

Je kunt de PowerDrive op Kickstarter bestellen met een opslagcapaciteit van 16GB, 32GB, 64GB of 128GB. Je betaalt voor de iPhone-schijf tussen de 89 dollar en 349 dollar – afhankelijk van hoe vroeg je bent en hoeveel opslagruimte je wil. Daarmee is de PowerDrive duurder dan de iStick, maar dat is volgens de makers met goede reden: de PowerDrive zou twee keer zo snel bestanden kopiëren en lezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2014, 2:17
Categorie Accessoires
Onderwerpen harde schijf, kickstarter, usb-stick
22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.