Pod2g op zoek naar kwetsbaarheden in iOS 5.1 (jailbreak)

Jailbreaker pod2g zegt op Twitter dat hij op zoek is naar kwetsbaarheden in iOS 5.1 om te misbruiken voor een mogelijke untethered jailbreak. Een semi-tethered jailbreak is al enige tijd beschikbaar.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 5.1 jailbreakHet duurde niet lang voor de jailbreakcommunity om een semi-tethered jailbreak voor iOS 5.1 uit te brengen, maar een untethered jailbreak zal waarschijnlijk langer op zich laten wachten. De bekende jailbreaker @pod2g heeft via Twitter laten weten in ieder geval op zoek te zijn naar kwetsbaarheden in iOS 5.1, om het mogelijk te maken om een jailbreak uit te voeren.

@pod2g stelde op Twitter het volgende:

Een tethered jailbreak verwacht dat je de iPhone met een computer verbindt wanneer je hem opnieuw opstart. Door SemiTether te installeren kan je de jailbreak semi-tethered maken, dat wil zeggen dat het ook mogelijk is om opnieuw op te starten zonder dat er gebruik kan worden gemaakt van jailbreak applicaties en tweaks. Een untethered jailbreak maakt het mogelijk om je iPhone zonder extra hulpmiddelen opnieuw op te starten.

Apple maakt het jailbreakers met iedere update voor iOS moeilijker om het systeem open te kraken. Het is daarom nog niet te zeggen hoe lang het zal duren totdat er een untethered jailbreak van iOS 5.1 beschikbaar is. Pod2g plaagt mede-jailbreaker Stefan Esser (@i0n1c) met het feit dat hij begrepen heeft dat Esser binnenkort een verrassing zal onthullen. Esser hint er op Twitter zelf ook naar dat hij op korte termijn een Nieuwe iPad zal jailbreaken, maar Twitter-volgers van Esser weten dat ze hem niet altijd te serieus moeten nemen. Een latere tweet wijst erop dat gebruikers voorlopig niet op een publieke jailbreak van zijn hand kunnen rekenen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2012, 13:38
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ios 5, jailbreak, pod2g

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.