PocketFinder GPS en nieuwe xGPS voor de iPhone

xGPS gaat een nieuwe versie uitbrengen, met automatische kaartrotatie. PocketFinder komt binnenkort beschikbaar in de App Store: hiermee kun je de locatie van gezinsleden en andere geliefden tracken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

PocketfinderGisteren schreven we over een gps-ontvanger voor de eerste generatie iPhone, de i360GPS van Orange Gadgets. Maar wat heb je aan een gps-ontvanger als je niet bruikbare software hebt? Gelukkig is er goed nieuws op twee fronten: het team van xGPS gaat een nieuwe versie van xGPS uitbrengen en de makers van PocketFinder hebben aangekondigd dat ze een iPhone-applicatie gaan maken.

Om met xGPS te beginnen: zij hebben in een blogartikel aangegeven dat ze op het punt staan om xGPS 1.0.1-4 uit te brengen. De nieuwe versie ondersteunt autorotatie van kaarten, waarbij de kaart bijvoorbeeld ook meedraait in een bocht. xGPS is ook geschikt voor de iGPS360 van Orange Gadgets. De software komt via Cydia beschikbaar en is daarom alleen geschikt voor iPhones met jailbreak.

xgps mapsNog niet volledig opgelost is het probleem bij het downloaden van kaarten: dat stopt soms abrupt bij grote bestanden. Bij het opstarten van de nieuwe versie zullen alle reeds gedownloade kaarten zijn verwijderd, maar kaarten die met xGPS Maps Manager zijn gemaakt staan nog wel op je iPhone. De eerste alfarelease van xGPS Maps Manager kwam een paar dagen geleden (26 oktober) uit. Meer info op de blog van Xwaves, de maker van xGPS.

Location Based Technologies is de maker van PocketFinder GPS, een apparaat waarmee je de locatie van een andere persoon via internet kunt raadplegen. Handig voor vergeetachtige opa’s die wel de weg kwijtraken tijdens een wandeling, of voor ouders die hun kinderen willen bespioneren. De makers van PocketFinder GPS zijn van plan om een soortgelijke iPhone-applicatie uit te brengen. Daarmee kunnen ‘geautoriseerde’ gezinsleden de locatie van de iPhone kunnen zien, waarop PocketFinder is geïnstalleerd. Je kunt dergelijke diensten natuurlijk ook gebruiken om je iPhone op te sporen wanneer deze is gestolen of kwijtgeraakt.

De applicatie is al bij de App Store ingeleverd en wacht op goedkeuring. Je kunt de dienst 15 dagen gratis proberen en moet daarna een abonnement afsluiten van $4,95 per maand per telefoon. Opmerkelijk: dit is een van de weinige applicaties waar de Android-versie eerder beschikbaar is dan de iPhone-versie. Meer info op de website van PocketFinder.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:09
Categorieën iOS, Jailbreak
Onderwerpen gps, Navigatie, xgps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.