iRig 2 foto

Nieuwe iRig 2 voor gitaristen nu ook op het podium te gebruiken

De iRig 2 geeft gitaristen meer opties om te rocken met hun iPhone. Je kunt nu de input-sterkte regelen en een fysieke versterker gebruiken.

iRig 2 fotoiRig is inmiddels geen onbekende naam meer onder gitaristen. Het apparaatje verandert je iPhone of iPad in een versterker, waarbij je door middel van apps als IK’s AmpliTube en Apple’s eigen GarageBand toegang krijgt tot verschillende digitale effecten. Na vijf jaar hebben de makers van IK Multimedia de iRig een upgrade gegeven. Met de nieuwe versie kun je de sterkte van het input-signaal van je instrument regelen en de iRig met een fysieke versterker gebruiken.

Een van de meest opvallende verbeteringen is dat de iRig 2 nu ook een 1/4 inch-uitgang heeft gekregen. Dit wil zeggen dat je het apparaatje aan de ene kant in je gitaar of bas kunt prikken en aan de andere kant in een versterker. De koptelefoon-uitgang is nog altijd op de iRig 2 aanwezig, waardoor je zowel je iOS-apparaat als een versterker tegelijkertijd kunt gebruiken. Dit kan handig zijn tijdens live-optredens als je bijvoorbeeld je iPhone wilt gebruiken als een stem-apparaat. Hiervoor heeft IK de UltraTuner uitgebracht. De iRig 2 heeft ook een nieuwe FX/THRU-schakelaar, die ervoor zorgt dat het apparaatje het geluid van je gitaar niet of juist wel beïnvloed.

iRig 2 action

Daarnaast heeft de iRig 2 een schuifje gekregen waarmee je de sterkte van de input van je instrument kunt regelen. Klinkt je gitaar-signaal wat te zwak? Dan draai je het schuifje verder open voor een voller geluid en je kunt door met rocken.

De nieuwe iRig 2 is te bestellen via de website van IK Multimedia. Dit kost 30 euro, maar door de invoer vanuit Amerika kost verzending van het apparaat nog eens 25 euro extra. Gelukkig is de iRig 2 ook in verschillende Nederlandse muziekwinkels te koop, waardoor je deze verzendkosten kunt besparen. Bij de iRig 2 krijg je de gratis app AmpliTube en een klittenband-strip meegeleverd, zodat je het apparaatje aan bijvoorbeeld je microfoon-standaard kunt bevestigen. Zo wordt de iRig 2 zowel thuis als op het podium een functionele toevoeging.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2015, 20:57
Categorie Accessoires
Onderwerp gitaar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.