Pixelmator 1.1 ipad

Pixelmator voor iPad laat je nu schilderen met waterverf

Pixelmator werd door Apple al verkozen tot beste iPad-app van 2014. De app is nu uitgebreid met nieuwe waterverf-kwasten, verbeterde Color Picker en ondersteuning voor meerdere foto-bestanden.

Pixelmator 1.1 ipadEind vorig jaar riep iCulture de app van fotobewerker Pixelmator nog uit tot beste iPad-app van 2014. Niet voor niets, want Pixelmator staat bekend als een van de meest complete bewerkings-apps voor de iPad. Naast de vele bewerkingsopties kun je ook verbluffende tekeningen en schilderijen maken. Vooral deze laatste categorie heeft een verbetering gekregen. In Pixelmator 1.1 kun je nu waterverf gebruiken om eigen kunstwerken te creëren of bestaande foto’s een artistiek tintje te geven.

Pixelmator heeft het gebruiken van de nieuwe waterverf-optie zo realistisch mogelijk gemaakt. Hiervoor hebben ze samengewerkt met verschillende artiesten om de techniek zo precies mogelijk te maken. Wanneer je meerdere lagen over elkaar aanbrengt zie je dat de kleuren gemixt worden en zacht in elkaar overlopen. Zo ontstaan er nieuwe kleuren en lijkt het alsof je daadwerkelijk de verf met een natte kwast op papier aanbrengt. In totaal zijn er 12 nieuwe brushes waar je mee aan de slag kunt.

Naast het schilderen met waterverf heeft de iPad-app er nog een aantal handige functies bijgekregen. Zo kun je met de nieuwe Color Picker zien welke kleuren je eerder gebruikt hebt en laat het vernieuwde Color Grid je nog nauwkeuriger kleuren selecteren. Met de Lock Alpha-functie kun je inschakelen om enkel op de niet-transparante delen van een laag te schilderen, waardoor je nog preciezer te werk kunt gaan. De prestaties van de app zijn ook verbeterd, waardoor je nu twee keer zo snel kunt schilderen.

Ook heeft Pixelmator in de nieuwe update ondersteuning gekregen om voorbeelden van RAW-bestanden te openen, kan het afbeeldingen vanuit iCloud Drive als nieuwe laag toevoegen en kun je Photoshop-bestanden die uit meerdere lagen bestaan importeren. Wil je een stylus gebruiken om je uit te leven in Pixelmator, dan kun je nu de Adonit Jot Script, Jot Touch 4 en Jot Touch met Pixelpoint gebruiken. De gevoeligheid en druk die je uitoefent met de stylus is daarnaast ook verbeterd in versie 1.1.

Pixelmator ipad screenshot

Pixelmator is te downloaden voor een bedrag van €9,99 in de App Store. De app is hiermee niet echt goedkoop, maar bewijst zich ook met deze update weer als een van de meest uitgebreide en complete bewerkings-apps voor de iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2015, 15:23
Categorie Apps
Onderwerp pixelmator

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.