Striptekenaars vrezen piraterij door de iPad

Striptekenaars lopen door de iPad het risico dat het hun werk wel erg gemakkelijk gekopieerd kan worden. Op de iPad is het namelijk vrij simpel om screenshots te maken van de high-res afbeeldingen. Als je via applicaties als Marvel, Comic Zeal of een van de andere applicaties een paar comics hebt gekocht kun je daar […]

stripboek ipad
Striptekenaars lopen door de iPad het risico dat het hun werk wel erg gemakkelijk gekopieerd kan worden. Op de iPad is het namelijk vrij simpel om screenshots te maken van de high-res afbeeldingen.

Als je via applicaties als Marvel, Comic Zeal of een van de andere applicaties een paar comics hebt gekocht kun je daar screenshots van maken. Door al die screenshots achter elkaar te plakken heb je een compleet stripboek in handen. Het is niet veel werk en het levert afbeeldingen in prima kwaliteit op. De strips worden op de iPad in een zodanige resolutie getoond (768 x 1024), dat de teksten nog steeds goed leesbaar zijn. Net als bij de iPhone kun je op de iPad screenshots maken door de aan/uitknop en de homeknop gelijktijdig in te drukken.

Het maken van screenshots kan ook een probleem worden voor gewone boeken. Een reeks achter elkaar geplakte screenshots is namelijk prima op andere apparaten te lezen, bijvoorbeeld in pdf-formaat:

boek ipad

Zou Apple het maken van screenshots moeten beperken?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2010, 9:38
Categorie Apps
Onderwerpen comics, ebook, screenshot, sdk, strips

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.