Guitar! voor iPad en iPhone: gratis meespelen met tophits

Guitar! by Smule is een gratis app voor iPhone en iPad waarmee je noten en akkoorden van nummers meespeelt om nieuwe liedjes vrij te spelen.

SmuleSmule, bekend van grappige muziekmaakapps als Magic Piano en I Am T-Pain 2.0, heeft Guitar! uitgebracht. In deze app speel je gitaar door op het juiste moment op het scherm te tikken of te vegen. Speel je de juiste noten in de goede maat op de gitaar terwijl de zangers de vocalen voor hun rekeningen nemen, dan verdien je punten om verder te komen. Als een balletje de lijn passeert, tik je op het scherm om een losse noot te laten klinken. Komt er een balk langs, dan veeg je op de aangegeven snaren langs de balk.

GuitarIn de makkelijke stand gaat het alleen nog om deze losse noten en akkoorden raken. Ga je aan de slag in de moeilijke stand, dan moet je eerst een knop indrukken die overeenkomt met de kleur van de noten en akkoorden. Hou je je vinger op de gekleurde knoppen, dan corresponderen de snaren met een akkoord. Het resultaat klinkt niet per se heel goed bij het liedje, ook al raak je telkens de juiste noten. Je begint het spel met een akoestische gitaar. Voor behoorlijk wat punten krijg je de beschikking over een rockgitaar en een elektrisch gitaar. Het kost overigens veel tijd om punten te verdienen, met name omdat de liedjes vrij lang duren.

Guitar! By Smule is gratis en stelt één liedje meteen beschikbaar. Door goed te spelen en punten te verdienen kun je al snel je tweede nummer aanschaffen. In totaal staan er tien nummers in de app, met bekende songs als Hallelujah van Leonard Cohen en When I Was Your Man van Bruno Mars. Let wel, het gaat hier om nagespeelde liedjes die door andere muzikanten en vocalisten zijn vertolkt. In het nummer Amazing Grace zingt de Nederlandse Elize de Ruig mee. Als deelnemer van de app Sing! werd ze samen met 9 anderen gekozen uit zo’n 1,5 miljoen andere gebruikers. Haar naam in de app is ElizeNetherlands.

Voor een gratis app is Smule erg aardig om even mee te spelen. De nummers zijn wat lang en zijn door de selectie en de andere artiesten misschien wat minder pakkend dan je had gehoopt. Lekker in het wildeweg spelen kan in de Freestyle-stand. Heb je zelf een idee voor een nieuw nummer, dan stuur je die tip via de app naar de makers. Guitar! By Smule heeft overigens geen in-app aankopen.

Downloaden: Guitar! by Smule (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2013, 19:21
Categorie Muziek
Onderwerpen gitaar, smule

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.