Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Python en Pythonista: onderweg programmeren op iPhone en iPad

Python en Pythonista zijn twee iOS-apps waarmee je Python-scripts op de iPhone en iPad kunt schrijven.

python iosWie onderweg wat wil programmeren kan sinds kort terecht bij de twee apps Phython en Phytonista. Python 3.2 for iOS is een compleet nieuwe app, al doet het versienummer anders vermoeden. Je kunt er onderweg Python-scripts mee schrijven, als een computer even niet in de buurt is. De app maakt gebruik van Python 3.2.3, vandaar de naam (de vorige app heette Python 2.7).


Ontwikkelaar Jonathan Hosmer belooft een volledige ontwikkelomgeving voor Python. Hij levert een interactieve interpreter en allerlei andere handige programmeerhulpjes mee. Je kunt de scripts opslaan en daarna kopiëren zodat je ze eventueel op een ander platform kunt testen. De app is ter introductie voor €0,89 te krijgen.

Een mooiere maar ook duurdere app is Pythonista. Die heeft als voordeel dat je al wat codevoorbeelden krijgt meegeleverd, waardoor het geschikter is voor beginners. Deze app bestaat heeft net een update gehad waarbij ondersteuning voor het grotere scherm van de iPhone 5 en vijfde generatie iPod touch is toegevoegd. Je kunt interactieve experimenten en prototypes maken, de tool vult code automatisch aan en je kunt vanuit de app alle documentatie raadplegen. Het uitgebreide toetsenbord is speciaal aangepast voor de Python-expressies. iOS-blogger Federico Viticci is de laatste tijd ook met Python bezig en schreef er een artikel over, Automating iOS. Hij vertelt daarin over zijn ervaringen met de app Pythonista. Als je denkt: “Wat hij kan, kan ik ook!” moet je zeker deze app eens proberen.

Downloaden:

Ook nog verkrijgbaar: Python 2.7 for iOS (€0,89, universeel, iOS 5.0+ en iPhone 3GS+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.