Rechtszaak bevestigt overname Color Labs door Apple

Uit rechtsdocumenten blijft dat Apple ontwikkelaar Color Labs inderdaad heeft overgenomen. Color Labs was verantwoordelijk voor de app Color.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

ColorTijdens een rechtszaak tegen Color Labs is onthuld dat Apple belangrijke onderdelen van het bedrijf inderdaad heeft overgenomen. Eerdere geruchten wezen er al op dat Apple dit van plan was. In de rechtszaak wordt Color CEO Bill Nguyen aangeklaagd door voormalig Color-werknemer Adam Witherspoon, één van de weinige mensen van Color die niet bij Apple in dienst is getreden. Dat terwijl hij als één van de eerste werknemers te boek staat als mede-oprichter van Color Labs.

Volgens Witherspoon heeft Nguyen hem bewust het leven zuur gemaakt door hem na de overname van Apple niet mee te nemen. In de rechtszaak komen ook een aantal andere beschuldigingen aan bod. Zo zou Nguyen een deel van het geld van Color hebben gebruikt om een ski-instructeur en zijn babysitter te betalen. Toen voormalig CFO Alyssa Solomon hem hierop wees, dreigde Nguyen haar te ontslaan.

Eerder bleek al dat er bij de overname van Apple alleen bepaalde belangrijke delen van het bedrijf door Apple in huis werden gehaald. Hierdoor zou Witherspoon inderdaad kunnen zijn overgeslagen.

In hoeverre Apple verwikkeld zal zijn in de rechtszaak is nog niet duidelijk. Op het moment zouden de rechtsdocumenten, die in handen zijn van TechCrunch, worden ingediend bij de rechtbank. De zaak moet nog van start gaan.

De app Color moest volgens Nguyen het volgende grote sociale fotonetwerk worden. Na de overname door Apple lijken er echter geen plannen te zijn om de app te blijven ondersteunen: op de site van Color Labs staat aangegeven dat de app na 31 december 2012 niet langer beschikbaar zal zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2012, 12:52
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.