PhoneScope 3D: iPhone-macrolens kan 3D-scans maken

De PhoneScope 3D is een macrolens voor de iPhone met een speciale led-ring. Hierdoor kun je het beeld goed belichten. De led-ring maakt het ook mogelijk om een 3D-scan van een onderwerp te maken.

PhoneScope 3D 1De PhoneScope 3D is een speciale macrolens voor de iPhone, die je met een clip bovenop de iPhone-camera bevestigt. Een bijbehorend opzetstuk met led-lampjes zorgt ervoor dat het onderwerp ook goed wordt belicht. Een bijkomend voordeel van dit opzetstuk is volgens de maker dat de lens 3D-oppervlaktescans van je foto’s kan maken. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een driedimensionale variant van een munt bekijken.

Door foto’s beter te belichten, zouden gemaakte foto’s er volgens de maker een stuk beter uitzien wanneer je ze maakt met de PhoneScope 3D. Bij foto’s gemaakt met een macrolens is namelijk vaak extra veel licht nodig. Bij andere macrolenzen kun je flitsen, maar de led-lens van de PhoneScope 3D belooft het licht goed te verdelen rond je onderwerp. Daarnaast zitten de lampen rond alle kanten van de iPhone-lens, waardoor het licht ook niet van maar één kant komt.

PhoneSope 3D 2

Als je een 3D-oppervlaktescan van een onderwerp wil maken, plaats je de lens met de led-ring er bovenop. De camera maakt met een iOS-applicatie meerdere foto’s, waarbij de led-lampen het onderwerp van verschillende kanten belichten. Hierdoor kan een bijbehorend desktopprogramma de diepte van het onderwerp herkennen en er een 3D-beeld van maken. Het gefotografeerde onderwerp moet echter wel onder de lens passen: veel groter dan bijvoorbeeld een munt mag je 3D-voorwerp daarom niet zijn.

Je kunt de PhoneScope 3D bestellen door op Kickstarter 119 dollar te doneren. Dit is inclusief verzendkosten. Het geld wordt pas van je creditcard gehaald als het project zijn beoogde bedrag van 50.000 dollar heeft ingezameld. Daar heeft de maker nog anderhalve maand de tijd voor.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2012, 7:50
Categorie Accessoires
Onderwerpen 3d, kickstarter, macro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.