‘Pegatron gaat helft iPhone 6-productie verzorgen’

Pegatron gaat de helft van de iPhone 6-productie verzorgen, zegt de Liberty Times. De Taiwanese fabrikant maakt nu de iPhone 5c.

pegatron-iphonePegatron gaat een nieuwe fabriek bouwen om de iPhone 6 te kunnen bouwen. In Kunshan, een stad in de buurt van Shanghai, is Pegatron al begonnen met de bouwactiviteiten. Volgens een artikel in de Liberty Times zal Pegatron de helft van de iPhone 6-productie verzorgen. Momenteel produceert Pegatron de iPhone 5c. De nieuwe fabriek zal medio 2014 operationeel zijn en de productie zal in het derde kwartaal worden opgevoerd.

Dat wijst erop dat de iPhone 6 opnieuw in de tweede helft van dit jaar komt. Sinds 2011 heeft Apple gekozen voor introductie van nieuwe iPhones in het najaar.

Een producent met een smetteloze reputatie is Pegatron niet. Het bedrijf kwam de afgelopen maanden onder vuur na klachten over het overtreden van arbeidsrechten. Pegatron is ook het bedrijf waar een aantal medewerkers onverwacht overleden, waaronder 15-jarige jongen. Het bedrijf schakelde daarna gezichtsherkenning in om te voorkomen dat minderjarigen in de fabrieken aan het werk zijn. Overigens heeft de huidige producent van de iPhone, Foxconn, dezelfde problemen met overwerk en slechte werkomstandigheden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2014, 9:16
Categorie Apple
Onderwerpen iPhone 6, pegatron

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.