PAC-MAN deze week gratis als Apple’s App van de Week

Apple heeft de klassieke game PAC-MAN voor iOS uitgeroepen tot app van de week. De game is deze week gratis te downloaden.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

PAC-MANApple heeft het populaire spel PAC-MAN uitgeroepen tot app van de week. Je hebt het spel ongetwijfeld wel eens gespeeld, maar voor de volledigheid leggen we het nog even uit: je baant met PAC-MAN (geel happertje) een weg door een speelveld (doolhof) met de bedoeling om de kleine en grote bolletjes op te eten. Onderweg kom je gekleurde spookjes tegen die je ook kunt opeten als ze blauw worden.

PAC-MAN is een arcadespel van de Japanse spellenfabrikant NAMCO en werd al op 22 mei 1980 voor het eerst uitgebracht. Het is daarmee een van de oudste en ook meest bekende spelletjes. Je kan dan ook gerust spreken van een klassieker. In 2011 volgde de eerste iOS-versie van de game, die qua uiterlijk nog altijd sterk lijkt op het origineel. Later verschenen nog verschillende andere varianten van de populaire game.

PAC-MAN doolhovenPAC-MAN-joystick

PAC-MAN is op twee verschillende manieren te besturen: door veegbewegingen of een joystick op het scherm bepaal je of jouw PAC-MAN naar links, rechts, boven of beneden moet bewegen. PAC-MAN voor iOS kent drie verschillende moeilijkheidsgraden: op niveau Original speel je zoals in de klassieke game, op Normal heb je wat meer tijd en op Easy heb je het helemaal eenvoudig en bovendien ook nog eens vijf in plaats van drie levens.

Het spelletje kost normaal gesproken €0,89, maar is deze week gratis te downloaden. Maar het verdienmodel zit ‘m in de in-app aankopen om de extra doolhoven vrij te kopen en voor extra coins. Standaard beschik je alleen over het klassieke doolhof. De acht andere varianten kun je alleen uitproberen, maar je moet ze kopen (€0,89 per stuk) om ze oneindig te kunnen blijven spelen. Je hebt ook de mogelijkheid om alle in-app aankopen met 60% korting te kopen, maar die werkte in onze test niet echt betrouwbaar: de ene keer lukte het wel en de andere keer crashte de app volledig.

Downloaden: PAC-MAN (deze week gratis (normaal €0,89), universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 23:43
Onderwerpen app van de week, pac-man

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.