‘Pebble werkt aan dunnere smartwatch met kleurenscherm’

Pebble gaat een dunnere smartwatch met kleurenscherm aankondigen, zeggen bronnen. De hardware en software is totaal vernieuwd en gemaakt door mensen achter WebOS.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

pebble-teaser-blauwPebble gaat over een paar dagen een nieuwe smartwatch aankondigen. Bronnen zeggen dat het een dunner model met een kleurenscherm wordt. Een teaser op de website geeft aan dat er over ruim vier dagen iets nieuws aankomt.

Pebble is een smartwatch van het eerste uur. Na het standaardmodel, dat via Kickstarter een enorm succes was, volgde een iets duurder Pebble Steel-model. Sindsdien bleef het rustig bij de makers van Pebble. Maar nu ze de hete adem van de Apple Watch al bijna in hun nek voelen, is het hoog tijd om alvast iets aan te kondigen, om te voorkomen dat de klanten overstappen.

In de loop van dinsdag 24 februari kunnen we de aankondiging verwachten. Meerdere bronnen zeggen dat het om een flinke update van de hard- en software gaat. Het bedrijf zou daar al lang mee bezig zijn. We kunnen alvast rekenen op een breder scherm in kleur, voorzien van e-paper-technologie. Het scherm zal echter nog steeds niet aanraakgevoelig zijn. Bij de Apple Watch is dat wel het geval. De batterijduur van de nieuwe Pebble blijft ongeveer hetzelfde.

Als het om nieuwe functies gaat, kunnen we onder andere rekening gaan houden met een microfoon, waardoor nieuwe apps van derden mogelijk zijn. Later wil Pebble ook nog een hartslagmeter toevoegen, maar momenteel is dat nog niet aan de orde vanwege beperkingen van Pebble zelf. De software is compleet vernieuwd en is gemaakt door het team achter WebOS, het vroegere besturingssysteem van de Palm.

23 februari: op de servers van Pebble staat een afbeelding van het nieuwe horloge. Pebble heeft nog niks officieel aangekondigd.

Pebble 2 kleur

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2015, 14:18
Categorieën Accessoires, Geruchten
Onderwerp pebble

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.