BUX spelen met de beurs iPhone

Nederlandse app BUX maakt spelen met aandelen leuk

Met de Nederlandse iphone-app BUX kan je spelen met aandelen en beurskoersen, net zolang totdat je klaar bent voor het echte werk.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

BUX spelen met de beurs iPhoneBeurskoersen en aandelen als playground. Middelbare scholieren en economiestudenten spelen al jaren beurssimulatiespellen, maar nu kan echt iedereen zich eraan wagen. De Nederlandse app BUX is een fraaie game waarin je het virtuele geld funBUX kan inzetten op beursgenoteerde bedrijven, valuta en beursvoorspellingen. Net zolang tot je echt geld wilt investeren.

Beurshandelaren binnenhalen

Het businessmodel van BUX is niet zo moeilijk te achterhalen. De Amsterdamse app waaraan maar liefst 16 mensen werken, wil dé opstap zijn naar serieus aandelen verhandelen en faciliteert die stap ook zelf. Wanneer je met een gratis account genoeg vertrouwen hebt gekregen in je virtuele aandelenhandel, kan je de overstap naar seriousBUX maken en dan gaat het om het eggie. “Nergens vind je zulke lage transactiekosten”, kopt BUX.

BUX nieuwspagina iPhone BUX bedrijven aantikken

Lees ook: iPhone-app Speculator voorspelt de beurs

Als je de trigger om echt de beurs op te gaan hebt overgehaald, kijk je natuurlijk wel goed rond. Vooraleerst is hét wapenfeit de toegankelijkheid waarmee je de eerste virtuele gokken in pure en leuk opgemaakte spelvorm kan doen. De app biedt een lijst met bedrijven, beursen en valuta waar je op tikt om op de voorspellingspagina te komen. Elke keer zet je een deel van je funBUX in en bepaal je de vermenigvuldiger, die ervoor zorgt dat je extra hard zakt of stijgt.

BUX omhoog of omlaag BUX portfolio aandelen iPhone

Interessanter met battles

Nu is het op zich al leuk om te zien wat je investeringen doen op de vierde pagina van de app, waarin je in een overzicht je aandelen ziet en met een knop je winst kan pakken of je verlies kan nemen. De app wordt echter nog een stuk leuker met een Battle, op te starten vanuit het centrale tabblad. In de standaardinstellingen daarvan neem je het op tegen 7 anderen, heeft iedereen een uur de tijd zich aan te melden en bepaal je hoelang de wedstrijd duurt. Wie aan het einde van de standaard 48 uur het meeste geld heeft gegenereerd, gaat er van door met de eer. BUX in de prijzenpot is nog niet aan de orde.

BUX iPhone battle starten BUX vrijmibo groep

Aanstekelijk

Het Battle-gedeelte van BUX is nog leuker uitgevoerd dan de rest van de al verzorgde app. Behalve zelf een battle starten, kan je je ook aanmelden bij openbare wedstrijden. Elke battle is bovendien voorzien van een chatvenster om de boel wat op te stoken. Ook al wil BUX je op den duur een aandelenportfolio aanmeten; het spel is gewoon erg aanstekelijk. Virtuele aandelen verhandelen werkt verslavend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2014, 17:23
Categorieën Financiën, Games, Nederlandse apps
Onderwerpen aandelen, beurs
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.