Patent voor digitale concertkaartjes op de iPhone: Concert Ticket +

Apple werkt aan een uitgebreid digitaal concertkaartjes systeem, blijkt uit een patent waarover Patently Apple schrijft. Hierbij wordt onder meer NFC gebruikt als techniek om kaartjes te kopen en uit te lezen.

Concert Ticket +Apple werkt aan een uitgebreid digitaal concertkaartjessysteem: Concert Ticket +. Dat blijkt uit een patent, waarover uitgebreid wordt bericht op Patent Apply.

Het patent beschrijft onder meer de mogelijkheid om via NFC-kaartjes op een iPhone te laden en weer uit te lezen. NFC staat voor Near Field Communication en is een techniek om op korte afstand draadloos gegevens uit te wisselen. Apple is de laatste tijd druk bezig met het ontwikkelen van NFC-toepassingen, wat er mogelijk op wijst dat de techniek wordt ingebouwd in een toekomstige versie van de iPhone.

Een andere mogelijkheid is om via de camera van de iPhone streepjescodes of QR-codes uit te lezen. Andersom kan ook: het uitlezen van informatie vanaf de iPhone via een streepjescode op het scherm.

Coupon voor gratis drankjeMaar het patent gaat verder dan alleen het concertkaartje. Het beschrijft ook de mogelijkheid om daar allerlei zaken aan toe te voegen. Te denken valt aan het downloaden van opnames van het concert na afloop, het vooruit bestellen en betalen van merchandise of een coupon voor een gratis drankje. En zo beschrijft Apple nog vele voorbeelden in het patent.

Bij concerten houdt het trouwens niet op: het beschreven systeem biedt ook de mogelijkheid om digitale kaartjes te verkopen voor sportwedstrijden en een congres als de WWDC. Of wat dacht je van een systeem voor digitale huwelijksuitnodigingen?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2010, 20:53
Categorie Apple
Onderwerpen muziek, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.