Patent van Apple wijst erop dat iWallet naar de iPhone komt

Uit een nieuw patent van Apple genaamd Parental Controls blijkt dat iWallet naar de iPhone toe komt. Er wordt verwezen naar de techniek en naar een iPhone met NFC die mobiel betalen in de toekomst mogelijk moet maken.
Bert van Doorn - · Laatst bijgewerkt:

Patent van Apple wijst erop dat iWallet naar de iPhone komtAfgelopen week werd voor het eerst duidelijk dat Apple al lange tijd bezig is met het ontwikkelen van mobiel betalen via iWallet. Uit een nieuw patent dat Apple heeft gekregen genaamd ‘Parental Controls’ is op te maken dat iWallet ook naar de iPhone toe zal komen. In de beschrijving van het patent wordt verwezen naar een iPhone met NFC. Het patent gaat in op hoe ouders de betalingen van hun kinderen op afstand kunnen controleren.

Met ‘Parental Controls’ kunnen ouders in de gaten houden wat voor soort mobiele betalingen hun kinderen allemaal verrichten. Zo kunnen ze een notificatie ontvangen als het kind op het punt staat iets uit te geven. Probeert een kind bijvoorbeeld alcohol te kopen terwijl dit niet is toegestaan dan kan je als ouder deze transactie afwijzen. Daarnaast kan je als ouder instellen hoeveel je kind mag uitgeven, waar hij dit allemaal kan doen en wat er allemaal gekocht mag worden.

Uit het patent blijkt ook dat er met iWallet betaald kan worden buiten het ecosysteem van Apple. Dat betekent dat iWallet voor meer gebruikt kan worden dan alleen het aanschaffen van apps en muziek. Hiermee wordt het een geduchte concurrent van Google Wallet dat op een vergelijkbare manier werkt. Opvallend is ook dat in het patent een verwijzing naar NFC wordt gemaakt, dat zou betekenen dat de volgende iPhone wellicht hiermee wordt uitgerust.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2012, 11:06
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen mobiel betalen, nfc, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.