Patent: Multi-touch swipe bewegingen voor de iPhone

In een nieuw patent die door Apple is aangevraagd staat beschreven hoe je bijvoorbeeld een punt kunt invoeren door je vinger over het toetsenbord naar rechts te schuiven. Dit zou het typen kunnen vereenvoudigen, en zelfs versnellen.

patent_swipeleftApple heeft een nieuw patent aangevraagd met betrekking tot de iPhone. Het zou het typen moeten vereenvoudigen, of in ieder geval kunnen versnellen. De bedoeling is namelijk dat bepaalde bewegingen over het toetsenbord bepaalde functies toegewezen krijgen. Om een letter weg te halen schuif je bijvoorbeeld je vinger naar links, maar om een heel woord weg te halen, schuif je twee vingers naar links. Een spatie invoeren kun je doen door je vinger naar rechts te schuiven. Hetzelfde werkt het met een punt, maar dan met twee vingers. Naar boven en naar beneden zouden functies toegewezen kunnen krijgen als enter, shift, enzovoort.

Op de afbeelding kun je zien hoe het in zijn werk zou moeten gaan, maar eigenlijk kennen we het al van de nieuwste generatie MacBooks om dingen als Exposé en Spaces te activeren. Zoals altijd bij patenten geldt: het is nog maar een idee. Of Apple daadwerkelijk iets ermee zal doen valt nog te bezien.

Via: MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 december 2008, 9:14
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen gestures, multitouch, overswipe, patenten, toetsenbord, typen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.