iPhone 6 verpakking

Apple wil iPhones al in verpakking personaliseren

Je persoonlijke instellingen overzetten naar nieuwe Apple-producten terwijl het apparaat nog in de doos zit? Een nieuw Apple-patent wijst erop.

iPhone 6 verpakkingWanneer je een nieuw Apple-product koopt moet je deze na het uitpakken nog eerst instellen met je persoonlijke gegevens. Uit een nieuw patent van Apple blijkt dat ze dit proces willen versnellen. Zo zou je in de toekomst misschien direct met je iOS-apparaat aan de slag kunnen zodra je hem hebt uitgepakt. Door bijvoorbeeld een iPhone tegen de verpakking te houden zouden persoonlijke gegevens al kunnen worden overgezet voor het apparaat uit de doos is gehaald.

In een nieuw Apple-patent wordt een techniek omschreven om apparaten te personaliseren terwijl ze nog in de verpakking zitten. Dit zou kunnen door met een eigen, bestaand Apple-product tegen een bepaald punt op de doos van een nieuw product te drukken. Op de bijbehorende afbeelding in het patent is te zien hoe je met een iPhone informatie kunt overzetten naar een nieuwe iPad. De technologie wordt niet bij naam genoemd, maar waarschijnlijk gaat het om NFC in combinatie met Bluetooth LE (low energy). Het nieuwe apparaat zou dan in een zuinige modus al in de verpakking aangezet kunnen worden, zodat er verbinding gemaakt kan worden.

Apple Personalisering patent

Door deze techniek zouden gebruikers volgens het patent accounts, bestanden en andere persoonlijke configuraties over kunnen zetten naar het nieuwe apparaat. Dit moet de ervaring van het gebruiken van een nieuw Apple-product persoonlijker maken. Net als met andere patenten is het nog de vraag of Apple ze ook echt gaat uitvoeren. Wel zijn de iPhone 6, 6 Plus en Apple Watch al voorzien van een NFC-chip, maar deze wordt nu nog alleen gebruik voor het betalen via Apple Pay.

Eerder schreven we over plannen van Apple om de NFC-functie op de iPhone 6 uit te breiden, om de chip zo ook te kunnen gebruiken in het openbaar vervoer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2015, 14:01
Categorie Apple
Onderwerpen nfc, patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.