Patent: iPhone schakelt slim tussen camera’s tijdens FaceTime-gesprekken

Een nieuw Apple-patent beschrijft hoe je iPhone slim tussen camera's kan schakelen tijdens FaceTime-gesprekken, zodat je in beeld blijft.

FacetimeIn een nieuw patent beschrijft Apple hoe er automatisch tussen camera’s geschakeld kan worden tijdens bijvoorbeeld FaceTime-gesprekken. In eerste instantie wordt vooral de frontcamera voor FaceTime gebruikt, maar volgens Apple kan het ook voorkomen dat iemand voor de andere iPhone-camera iets wil zeggen. Door beide camera’s continu ingeschakeld te houden en te detecteren wanneer iemand voor een camera staat en iets zegt, kan het beeld in FaceTime automatisch naar deze camera worden geschakeld. Uiteraard is het patent niet beperkt tot alleen FaceTime: Apple zou het systeem kunnen gebruiken om bijvoorbeeld de opnamefunctie van de iPhone te verbeteren.

Hoewel het volgens Apple ook mogelijk zou zijn om de videoebeelden van beide camera’s in één keer te streamen, is dit nog niet reëel. Op het moment van de patentaanvraag (mei 2013) waren mobiele netwerken nog niet in staat om zoveel videomateriaal tussen twee bellers probleemloos te streamen.

Apple beschrijft in het patent meerdere situaties waarin de schakelfunctie van pas kan komen. Een journalist die verslag doet via de iPhone kan in beeld komen als hij commentaar levert over een bepaalde gebeurtenis, waarna de iPhone terugschakeld naar de achterste camera zodra hij weer stil is. Tijdens een interview zou de iPhone zich tussen de vragensteller en de geïnterviewde kunnen bevinden en automatisch de juiste beelden schieten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2013, 17:24
Categorie Apps
Onderwerpen camera, facetime, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.