‘Multitasking in iOS 8 laat je iPad-apps naast elkaar draaien’

Een nieeuwe multitaskmethode in iOS 8 laat je meerdere apps naast elkaar op de iPad openen, aldus 9to5Mac.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Mutltitasking iPad iOS 8De iPad krijgt met iOS 8 een nieuwe vorm van multitasking, aldus bronnen van 9to5Mac. Hierdoor is het mogelijk om twee apps tegelijkertijd naast elkaar te gebruiken. Op deze manier kan de iPad efficiënter zijn grotere schermformaat gebruiken: het is bijvoorbeeld mogelijk om een browser naast je Twitter-app open te hebben. De nieuwe methode doet erg denken aan multitasking op de Microsoft Surface-tablets, waarop je schermen naast elkaar kunt zetten.

Multitasking maakt het mogelijk om twee apps naast elkaar open te hebben in iOS 8. Dit zal het volgens de bronnen ook makkelijker maken om informatie tussen twee apps te delen. Apple zou werken aan een nieuwe communicatiemethode waarmee apps data uitwisselen. In theorie zou je bijvoorbeeld een afbeelding in je browser in één keer kunnen overzetten naar een andere app.

Onderstaande conceptvideo laat zien hoe de nieuwe multitasking mogelijk in elkaar zal steken. De video is gebaseerd op de ideeën van een ontwerper en is op geen manier geïnspireerd op 9to5Mac’s bronnen.

We hoopten zelf al dat de nieuwe multitasking in iOS 8 zal worden toegevoegd: in onze verlanglijst voor iOS 8 hadden we de nieuwe functie ook al beschreven. Daarin hoopten we ook dat het makkelijker wordt voor apps om met elkaar te communiceren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2014, 8:41
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ios 8, multitasking, toetsenbord, typen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.