Vodafone activeert persoonlijke hotspot via nieuwe aanbiederinstellingen

Vodafone heeft persoonlijke hotspot (personal hotspot) geactiveerd voor klanten. Een update van de aanbiederingstellingen op de iPhone maakt het mogelijk.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

vodafone aanbiederinstellingenAbonnees van Vodafone kunnen vanavond nieuwe aanbiederinstellingen op hun iPhone ophalen. De aanbiederinstellingen zorgen ervoor dat bepaalde functionaliteit door de operator wordt toegestaan. Nieuw is de mogelijkheid om Persoonlijke Hotspot te gebruiken, zodat je je 3G-internetverbinding kunt delen met andere apparaten. Denk daarbij aan een laptop of een iPod touch, waarop je wilt internetten terwijl je niet in de buurt van een draadloos netwerk bent. Er waren al abonnementen van Vodafone waarbij persoonlijke hotspot was geactiveerd, zoals zakelijke abonnementen. Je kunt de aanbiederinstellingen activeren door naar Instellingen > Algemeen > Info te gaan. Dit werkt voor alle iPhones met minimaal firmware 5.1. Voor oudere firmwares kun je in de reacties bij dit artikel een alternatieve (omslachtiger) methode lezen.


vodafone personal hotspotNadat je een pop-up hebt gekregen om de nieuwe instellingen te downloaden (zie afbeelding hierboven), kun je aan de slag gaan. De Persoonlijke Hotspot-functie is gemakkelijk te activeren: ga naar Instellingen > Algemeen > Netwerk > Persoonlijke hotspot. Standaard is de verbinding via USB en Bluetooth beschikbaar, maar door akkoord te geven kun je het ook inschakelen via Wi-Fi.

Dat Vodafone nu opeens met nieuwe aanbiederingstellingen komt, heeft wellicht te maken met de nieuwe telecomwet, waarin netneutraliteit is geregeld. Daardoor mogen toepassingen als WhatsApp, tethering of voip niet geblokkeerd worden, ook niet als ze nadelig zijn voor de provider.

Op het iCulture-forum wordt de update van de aanbiederinstellingen bevestigd. Ook op mijn persoonlijke abonnement, waar persoonlijke hotspot voorheen niet lukte zonder een extra abonnement af te sluiten, werkt tethering nu wél.

Dat je nu kunt tetheren met je iPhone, wil natuurlijk niet zeggen dat je databundel op magische wijze groter is geworden. Overschrijd je de databundel, dan worden de kosten gewoon in rekening gebracht. Pas dus op met het afspelen van filmpjes via je gedeelde verbinding!

Tipgever: Niek

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

109 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.