iphone-6-antennestrepen

Antennestrepen op iPhone worden onzichtbaar door nieuw materiaal

Apple heeft een nieuw materiaal ontwikkeld, dat eruit ziet als geanodiseerd metaal maar toch radiosignalen doorlaat.

We moesten op de redactie van iCulture toch wel even wennen, toen de iPhone 6 en iPhone 6 Plus in 2014 werden aangekondigd. De antennestrepen op de achterkant van het toestel… je raakt eraan gewend, maar om nou te zeggen dat ze mooi zijn? De plastic strepen zijn inmiddels een herkenningspunt geworden, maar ze ontsieren de behuizing. Er komt een oplossing aan, want Apple heeft plannen om de plastic strepen minder opvallend te maken.

iphone-6-antennestrepen

In een pas gepubliceerd patent is te lezen dat Apple een nieuw materiaal heeft ontwikkeld dat eruit ziet als metaal, maar dat toch radiosignalen kan doorlaten. Apple zou de iPhone dan een volledig metalen achterkant kunnen geven, met op het eerste gezicht geen onderbrekingen. In het patent is te lezen, dat het een hele uitdaging is om producten te ontwerpen, waarbij rekening wordt gehouden met alle wensen. Het moet er mooi uit zien, de componenten moeten goed beschermd zijn en het bereik moet ook goed blijven. Met glas en plastic kun je zorgen dat de radiosignalen goed kunnen doordringen in de behuizing, maar het betekent ook dat er zichtbare strepen op de behuizing zitten. Blijkbaar vindt Apple dat zelf ook niet zo mooi, anders zouden ze niet uitvoerig ingaan op de esthetische nadelen van de antennestrepen.

Wat Apple heeft ontwikkeld is een composiet materiaal, dat eruit ziet als geanodiseerd metaal. Composiet is een materiaal dat is opgebouwd uit meerdere componenten. Vergelijk het bijvoorbeeld met een aanrechtblad: je kunt daarvoor een massieve plaat natuursteen gebruiken, maar je kunt ook een composiet aanrechtblad aanschaffen. Dit bestaat uit gerecycled graniet, kwarts en harsen. Er zit natuursteen in, maar het wordt in de fabriek geproduceerd.

Op dezelfde manier zou je een composiet materiaal kunnen maken met het uiterlijk van metaal, dat is opgebouwd uit andere stoffen. Bij de iPhone zullen het geen brokken natuursteen zijn, maar high-tech materialen die goed de radiosignalen doorlaten en er toch uitzien als geanodiseerd aluminium. Het nieuwe materiaal kan ook worden gebruikt voor andere toepassingen, zoals een touchpad van een MacBook. Het is te hopen dat Apple snel met het patent aan de slag gaat, zodat de iPhone nog mooier wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juni 2015, 12:56
Categorie Achtergrond
Onderwerpen antenne, iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.