apple-watch-tafel-apple-store

‘Apple Watch arriveert in Apple Stores voor winkelverkoop’

De winkelverkoop van de Apple Watch lijkt nabij: de eerste modellen zijn geleverd bij de Apple Store. Maar wanneer gaat de verkoop echt van start?
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

apple-watch-tafel-apple-storeApple Stores in de Verenigde Staten hebben de Apple Watch ontvangen, om deze binnenkort te kunnen verkopen aan klanten met een reservering of een Pickup-afspraak. Dit vertellen anonieme bronnen aan BGR. Het lijkt er op dat Apple zich hiermee voorbereid op de winkelverkoop van de Apple Watch. Wanneer deze fysieke verkoop exact van start zal gaan is echter nog de vraag.

De geleverde exemplaren van de Apple Watch zijn puur bedoeld voor reserveringen. Dit wijst er op dat je op een website kunt aangeven dat je de Apple Watch bij Apple wil kopen, waarna hij voor je klaar wordt gelegd. Apple gebruikt dit reserveringssysteem al langer voor bijvoorbeeld de verkoop van nieuwe iPhones en iPads. Omdat je de Apple Watch kunt oppikken op een zelfgekozen moment, hoef je niet urenlang in de rij te staan om een exemplaar te bemachtigen. Het betekent echter dat je niet zomaar kunt binnenlopen om een Apple Watch aan te schaffen.

De Apple Watch-verkoop ging op 24 april van start in een eerste groep landen, waaronder de Verenigde Staten, Engeland, Duitsland en Frankrijk. Je kunt in deze landen alleen online bestellen. Slecht nieuws voor Nederlandse Apple-fans, die graag naar een Duitse, Franse of Britse Apple Store afreizen om hem als eerste te kopen. De winkelreserveringen kunnen daar verandering in brengen. Het zou binnenkort mogelijk zijn om de Apple Watch in een buitenlandse Apple Store te reserveren, waarna het exemplaar voor je klaarligt.

Wanneer de Apple Watch-winkelverkoop precies begint is nog onduidelijk. De bronnen van BGR doen vermoeden dat het zeer binnenkort al van start gaat, misschien zelfs vandaag al, maar Apple heeft hier zelf heel iets anders over gezegd. Apple maakte onlangs bekend dat de Watch vanaf 26 juni in een tweede groep landen te koop is. Daarbij werd ook kort vermeld dat op diezelfde datum de verkoop in Apple Stores start.

Volgens 9to5Mac krijgen winkelbezoekers in de Apple Store een speciale tas als ze hun Apple Watch aanschaffen. Deze tassen zijn gemaakt van dik papier, met aan de bovenkant een koord in de kleur van je Apple Watch-horlogeband.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2015, 11:32
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple store, apple watch

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.