Parkmobile voor iPhone bijgewerkt met 16 Belgische steden

Goed nieuws voor de zuiderburen: parkeer-app Parkmobile voor iPhone is na een update ook voor 16 Belgische steden beschikbaar.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Parkmobile 4.2 iPhone app parkerenGoed nieuws voor Belgische gebruikers: de populaire parkeer-app Parkmobile is bijgewerkt, waardoor je de app nu ook in België kunt gebruiken. Daarnaast kun je de app voortaan zowel in landschaps- als in portretmodus gebruiken en is de iPadweergave van de app verbeterd, waardoor de app nu over de gehele breedte van het scherm schaalt. De uitbreiding naar België werd eerder al aangekondigd via de nieuwe Belgische website, maar is nu dus officieel aan de orde. Via diezelfde website moet je een Belgisch account maken om Parkmobile in België te kunnen gebruiken.

Parkmobile is nu in 16 Belgische steden te gebruiken: Aarschot, Andenne, Antwerpen, Blankenberge, Boom, Dendermonde, Durbuy, Geel, Herstal, Knokke-Heist, Lier, Mortsel, Nieuwpoort, Temse, Verviers en Zottegem. Andere bekende steden als Brussel, Gent en Luik laten dus nog even op zich wachten. Verder toont de legenda op de zone-kaart in Parkmobile na deze update alleen de tariefinformatie van de stad waar je op dat moment bent en is het bestellen van een parkeerkaart voortaan makkelijker. Tot slot is de zone-kaart in zijn geheel onder handen genomen en geoptimaliseerd, zodat het downloaden, verwerken en opslaan van parkeertarieven soepeler verloopt.

Parkmobile parkeerzones Groningen Parkmobile iPhone proberen account

Na de vorige grote update van Parkmobile zie je overigens ook zonder een parkeerkaart waar je kan parkeren als je gebruik maakt van de dienst. De applicatie logt je dan in met een demo-account waardoor je op de kaart kan kijken waar de garages en parkeerplaatsen in de buurt zijn en in welke zone de kaart geldt. Voor het Belgische account op de site is een Belgisch rekeningnummer nodig, dus Nederlanders die België bezoeken moeten helaas nog steeds naar de automaat. SMS-parkeren in België was al mogelijk via onder andere 4411.be en Mobile-for.

Downloaden: Parkmobile (gratis, iPhone, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:30
Onderwerpen parkeren, parkmobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.