Outlook iOS feature

Outlook-app verstuurt alle e-mail via Microsoft-servers

Outlook voor iOS stuurt alle e-mail en bijlagen via Microsoft-servers, waardoor bedrijven met lokale Exchange-servers in de problemen kunnen komen.

Outlook iOS AcompliDe pas verschenen Outlook-app voor iOS en Android stuurt alle e-mail en bijlagen via Microsoft-servers. Outlook slaat alle e-mail op bij Microsoft. Dit is ongewenst bij bedrijven die ervoor hebben gekozen om een lokale Exchange-server te draaien. Zij kunnen daardoor niet langer garanderen dat de privacy van hun gebruikers in goede handen is. De Microsoft-servers bevinden zich in de VS, waar het voor veiligheidsdiensten eenvoudiger is om e-mail van buitenlanders door te lichten. Terwijl de bedrijven er juist voor gekozen hadden om al het e-mailverkeer alleen via de eigen Exchange-server te laten verlopen.

Dat de e-mail op Microsoft-servers wordt opgeslagen en verstuurd, heeft ermee te maken omdat de app is gebaseerd op Acompi. Dit is een e-mailapp die Microsoft een paar maanden geleden overnam. Acompli had al in de voorwaarden staan dat alle e-mail via Microsoft-servers wordt verstuurd. Dat blijkt nu ook bij Outlook voor iOS en Android het geval. Feitelijk doet Microsoft dus niets fout, maar het betekent wel dat bedrijven met lokale Exchange-servers hun gebruikers moeten verbieden om de mobiele app te gebruiken. Exchange-beheerders moeten dan de toegang tot de mobiele app blokkeren. In Nederland heeft De Persgroep dat al gedaan.

Outlook voor iOS verscheen afgelopen week. De app is grotendeels gebaseerd op Acompli en kan niet alleen eigen Microsoft-diensten zoals Microsoft Exchange, Office 365 en Outlook.com aan, maar ook iCloud Mail, Gmail en Yahoo Mail.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2015, 12:01
Categorie Apps
Onderwerp outlook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.