Out of Print maakt ouderwetse boekomslagen voor de iPad

Out of Print heeft de oudste boekbinder van de VS ingeschakeld om boekomslagen van textiel te maken. Ze zien eruit als originele boeken, maar het zijn in werkelijkheid iPad-hoezen.

ipad clockwork orangeStel dat je een ebook wilt lezen, maar je wilt niet dat iedereen ziet dat het een dieetboek of een zwijmelroman is. Out of Print heeft bedacht dat het wel leuk zou zijn om iPad-hoezen te maken die eruit zien als literaire klassiekers. Ze gebruiken hetzelfde materiaal als een normale boekcover, met stof die op natuurlijke wijze slijtage gaat vertonen zodat het er steeds authentieker uit gaat zien. Sterker nog, ze hebben de oudste boekbinderij in de VS ingeschakeld om de hoezen te maken.

Belangstelling is er genoeg, want het idee is als Kickstarter-project begonnen en heeft nu al tweemaal de benodigde investering binnengehaald. Voor 45 dollar doe je mee en heb je keuze uit tien klassieke titels zoals The Great Gatsby, Pride and Prejudice, Invisible Man, Slaughter House-Five, A Clockwork Orange, The Wonderful Wizard of Oz, Moby Dick, Lolita, On The Road en Atlas Shrugged.

Out of Print is eigenlijk een kledingbedrijf dat gespecialiseerd is in t-shirts met opdrukken van klassieke boeken. Naast de iPad-variant kun je ook een variant voor de Nexus 7 aanschaffen, plus bureauspullen en andere merchandise. Eigenlijk had Out of Print maar 15.000 dollar nodig, maar ze zitten al op 37.000 dollar

Meer info: Kickstarter

out of print covers

ipad hoes out of print

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2012, 15:55
Categorie Accessoires
Onderwerpen beschermhoes, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.