Oude iPhone 3GS verkoopt beter dan nieuwste Android-toestellen

De iPhone 3GS blijkt beter te verkopen dan nieuwe Android-toestellen zoals de Motorola Atrix 4G en de HTC Inspire 4G. Ook de iPad 1 blijkt beter te verkopen dan nieuwere tablets van andere fabrikanten.

iphone 3gsiPhone en Android: het zijn twee rivalen die graag om de cijfers strijden. De ene keer lijkt Android op kop te liggen, een andere keer blijkt uit de cijfers dat de iOS nog steeds een veel groter bereik heeft. Het is een ongelijke strijd: Apple moet het doen met twee toestellen (de iPhone 3GS en 4), terwijl Android op tientallen toestellen te vinden is, maar daardoor voor consumenten ook wat minder ‘herkenbaar’ is. Analist Michael Walkley van Canaccord heeft nu informatie achterhaald waar de iPhone-gebruikers weer een blij gevoel van krijgen. Hij verzamelde verkoopcijfers uit de retailketen en ontdekte dat de iPhone 3GS bijna twee jaar na de lancering vaker over de toonbank gaat dan de nieuwste Android-toestellen. Ook verkoopt de iPad 1 beter dan recente tablet van andere fabrikanten.

“Interessant is dat uit onze cijfers van april blijkt dat er een sterke vraag blijft naar de iPhone 3GS bij AT&T en de iPad 1 bij Verizon. Deze oudere generatie producten met lagere prijzen verslaan vaak de nieuwe Android-producten” schrijft Walkley in een rapport. Door de oudere producten blijft de iPhone ook voor mensen met minder geld interessant: Apple kan nu producten op meerdere prijsniveau’s aanbieden. Walkley ontdekte dat minder dan twee weken na de lancering van de iPad 2 de eerste generatie iPad bij Verizon al was uitverkocht. Wat AT&T betreft verkocht de iPhone 3GS beter dan de Motorola Atrix 4G en de HTC Inspire 4G.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2011, 12:45
Categorie iDevices
Onderwerpen android, iPhone 3G

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.