OS X 10.9.2 beschikbaar: nu ook FaceTime Audio op de Mac, bevat SSL-fix

De tweede grote gratis software-update voor OS X Mavericks maakt bellen tussen iPhones, iPads en andere Macs mogelijk en verhelpt een ernstig beveiligingsprobleem.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

FaceTime Audio op de MacApple heeft de tweede grote update (10.9.2) voor OS X Mavericks vrijgegeven. Voor iPhone- en iPad-gebruikers biedt de update een interessante vernieuwing. Mac-gebruikers kunnen dankzij FaceTime Audio voortaan ook audiogesprekken voeren met iPhones, iPads en andere Mac-gebruikers. Videobellen was al langer mogelijk. De update verhelpt ook een groot beveiligingsprobleem met versleutelde verbindingen. De update is gratis te downloaden via de Mac App Store.

FaceTime Audio werd door Apple in iOS 7 geïntroduceerd en maakt het mogelijk om audiogesprekken te voeren tussen iOS-apparaten (iPhone, iPad en iPod touch). Het is in feite Apple’s tegenhanger van Skype, waarmee je ook gratis audio- en videogesprekken kunt voeren. Het werkt zowel via Wi-Fi en mobiele dataverbindingen en levert opvallend goede gesprekskwaliteit. Ook wisselgesprekken worden op de Mac ondersteund.

Uit de testversies die Apple tussen december vorig jaar en nu heeft vrijgegeven, blijkt dat FaceTime Audio op de Mac volledig geïntegreerd is in Berichten en de losse FaceTime-applicatie. Dit betekent dat je vanuit beide apps op je Mac meteen een FaceTime Audio-gesprek kunt opzetten met andere Macs en met iPhone- en iPad-gebruikers, en andersom natuurlijk. Ook nieuw is de mogelijkheid om in iMessage berichten van bepaalde gebruikers te kunnen blokkeren, zoals op iDevices al langer mogelijk is.

Groot beveiligingsprobleem verholpen
De tweede update voor Mavericks verhelpt ook een groot beveiligingsprobleem met beveiligde SSL-verbindingen. Die maakt het al anderhalf jaar mogelijk om beveiligde verbindingen af te luisteren. Een beveiligingsonderzoeker was er eerder nog in geslaagd al het versleuteld verkeer van een kwetsbare Mac te onderscheppen, terwijl dat niet mogelijk zou moeten zijn. Voor gebruikers van Lion en Mountain Lion heeft Apple aparte beveiligingsupdates uitgebracht. Voor iOS-gebruikers bracht Apple eerder al iOS 7.0.6 en iOS 6.1.6 uit om het probleem te verhelpen.

Meer lezen: dossier FaceTime

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:14
Onderwerpen facetime, gratis bellen, mac os x

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.